Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

Mark Rutte in Zwolle voor aftrap Provinciale Staten campagne

Zaterdag 7 maart trapt Mark Rutte de VVD-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart af in Zwolle. Rutte start zijn bezoek aan de provinciehoofdstad bij bedrijvenverzamelgebouw City-Post. Daarna gaat een delegatie van VVD-prominenten – langs het standbeeld van opperliberaal Thorbecke – de binnenstad in om met kiezers te praten.

Monique van Haaf, lijsttrekker VVD Overijssel, legt de keuze voor het Zwolse City-Post uit: “Zwolle behoort al jaren tot de economisch best presterende steden van Overijssel én Nederland. De VVD is erg blij met initiatieven als City-Post, die een mooie invulling aan de lokale sterke economie geven. Dat is een bezoek zeker waard!”

Daarnaast staat het verzamelgebouw van City-Post, het voormalig postkantoor aan de Westerlaan, midden in de Spoorzone. De gezamenlijke investering van provincie en gemeente maakt Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland en daarmee van vitaal belang voor de ontsluiting van de brede regio. Zwolle is de poort naar Noord, Oost, Zuid en West; voor de stad en omliggende plattelandsgebieden.

Van Haaf overhandigt daarom samen met Zwolse kandidaat Regien Courtz (plek 5) het pamflet ‘De koers van Zwolle’ aan Rutte. Van Haaf: “Investeren in bereikbaarheid is investeren in economie en werkgelegenheid. Het vraagt inspanning van alle overheden om, in het belang van de gehele provincie, het maximale rendement uit spoorknooppunt Zwolle te halen.”

Naast Mark Rutte zullen ook minister Opstelten en de staatssecretarissen Wiebes en Dekker in gesprek gaan met de ondernemers van City-Post. Daarnaast zal een dozijn Kamerleden – waaronder de Overijsselse Malik Azmani en Menno Knip – en lokale politici 7 maart vanaf circa 14.15 uur in de stad aanwezig zijn.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren