Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Margreeth loopt Covid-marathon in flat Stadshagen

Zwolle – Margreeth Drost, een trouw supporter van Stichting Kisiwa, werd op 6 oktober 40 jaar. Ze had haar verjaardag graag gevierd door ergens slingers op te hangen, maar dat gaat door Covid-19 helaas niet. Daarom heeft ze als alternatief een sponsoractie voor Stichting Kisiwa bedacht!

Margreeth gebruikt in haar dagelijks leven altijd een scootmobiel. Lopen op de manier die voor velen van ons zo normaal is, zit er voor haar niet in. Ze gebruikt haar rollator alleen voor hele kleine afstanden, bijvoorbeeld vanaf de voordeur tot aan de woonkamer.

Margreeth Drost over haar actie:

“Ik heb mijn wandelvierdaagse volbracht, ik begon op zaterdag 3 oktober en op 6 oktober, mijn verjaardag, was mijn finishdag. 4 km lopen in 4 dagen, 1 kilometer per dag. Dat komt neer op 10 keer 100 meter op mijn galerij.

Degenen die mij een beetje kennen weten dat lopen niet bepaald mijn hobby is… Een behoorlijk aantal stappen buiten mijn comfortzone dus!

Maar ik doe het graag, want net als bij alles en iedereen heeft Covid 19 ook op het werk van Stichting Kisiwa in Kenia veel impact. Iedere euro is harder nodig dan ooit. Daarom zamel ik geld in voor Stichting Kisiwa en jouw donatie maakt een verschil, ongeacht het gedoneerde bedrag. Alle beetjes helpen.”

Stichting Kisiwa

Stichting Kisiwa zorgt er voor dat kinderen uit arme gezinnen in Kenia een goede basis opbouwen voor de rest van hun leven. Ze worden geholpen om stap voor stap de armoedecyclus te doorbreken. Tot voor kort zorgde Kisiwa ervoor dat kinderen een warme maaltijd op school kregen. Voor velen de reden om naar school te komen in plaats van te werken op zeer jonge leeftijd.

Margreeth: ‘‘Toen ik hoorde welke impact de Covid-19 uitbraak had op het leven van Kenianen wilde ik in actie komen. In Kenia zijn namelijk alle scholen sinds maart gesloten en hebben veel ouders hun baan verloren. Om ervoor te zorgen dat de kinderen in leven blijven, geeft Stichting Kisiwa voedselpakketten aan deze gezinnen. Zo voorkomen ze in deze periode van nood dat kinderen het verkeerde pad kiezen en zorgen ze dat ze gezond blijven.
Met als doel de Covid-19 periode te overbruggen en daarna weer voedsel op school uit te delen. Op deze manier krijgen ze de kans om energieke leergierige kinderen te zijn die hard werken aan hun toekomst en tegelijk de mogelijkheid hebben om echt kind te zijn.’’

Margreeth ‘’Vier dagen lang een kilometer lopen voelt aan als een marathon. Normaal vind ik 100 meter lopen al ver en zou ik voor die afstand mijn scootmobiel gebruiken, maar deze dagen maak ik graag een uitzondering.

De stichting is 11 jaar actief en heeft in die tijd miljoenen maaltijden uitgedeeld. Op dit moment helpt het voedselprogramma dagelijks 1300 kinderen aan een basis voor de rest van hun leven. Steunt u Margreeth en Stichting Kisiwa ook?

Gerelateerde artikelen

Back to top button