EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marco Swenne neemt afscheid Port of Zwolle

Zwolle – Per 1 november neemt general manager Marco Swenne afscheid van Havenbedrijf Port of Zwolle. Hij heeft besloten een andere weg in te slaan en maakt de overstap naar Sweco. Marco Swenne is sinds 2013 betrokken geweest bij Havenbedrijf Port of Zwolle. In eerste instantie als projectleider vanuit de gemeente Meppel en na de officiële oprichting als één van de directieleden. In de afgelopen jaren heeft hij zich enthousiast, doelgericht en doortastend ingezet voor de oprichting van Port of Zwolle en heeft het havenbedrijf op de kaart gezet. Mede door zijn inzet heeft Port of Zwolle zich ontwikkeld tot een betekenisvolle speler in de havensector. 

Port of Zwolle, het gezamenlijke havenbedrijf van Zwolle, Kampen en Meppel is sinds eind 2015 officieel in bedrijf. Door de bundeling van de havenactiviteiten van de drie gemeenten wordt de concurrentiepositie ten opzichte van andere binnenhavens versterkt. Een gezamenlijk havenbedrijf zorgt op termijn voor een toename van de aanvoer, doorvoer en overslag van goederen via de havens van Zwolle, Kampen en Meppel. Uiteindelijk moet Port of Zwolle het logistieke knooppunt van Noordoost Nederland worden.

Port of Zwolle is het resultaat van een bijzondere grensoverschrijdende samenwerking tussen twee provincies, drie gemeenten en het regionale bedrijfsleven. Door de krachten op het gebied van havenontwikkeling en logistiek te bundelen, wordt de economisch groei, werkgelegenheid, gezamenlijke profilering en lobby van de regio Zwolle gestimuleerd.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button