Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Marcel Boudesteyn PEC Zwolle: ‘Vanaf heden kijken we vooruit’

Zwolle – ‘Vanaf heden kijken we vooruit want al staan we er niet goed voor, ik ben er van overtuigd dat er betere tijden komen. Iedereen ziet dat we beter voetballen en niet minder zijn dan onze tegenstander, alleen uit zich dit (nog) niet in de resultaten.’ Deze woorden schrijft Marcel Boudesteyn, Algemeen directeur PEC Zwolle, in zijn eerste column van het nieuwe jaar. Lees onderstaand zijn volledige bijdrage.


De eerste twee maanden zitten er op in mijn functie als algemeen directeur van PEC Zwolle. Twee maanden waarin veel is gebeurd en soms ook moest gebeuren! Soms achter de schermen, dan weer in de schijnwerpers met allerlei acties die nodig waren of zich soms onverwachts voordeden. Maar bij alles wat langskwam stond altijd en overal centraal: het belang van onze club! Daarbij kan het nooit om persoonlijke belangen gaan, dat moge duidelijk zijn.

als mensen binnen de club dan zelf keuzes maken in het belang van de club, kan ik daar alleen maar respect voor opbrengen. De consequentie van die keuze was dat we helaas afscheid hebben moeten nemen van Art Langeler en Dwight Lodeweges, die te kennen gaven niet verder te kunnen en te willen binnen PEC. Marcel Boudesteyn

 

Bij dat alles zijn er keuzes gemaakt, soms moeilijke. En als mensen binnen de club dan zelf keuzes maken in het belang van de club, kan ik daar alleen maar respect voor opbrengen. De consequentie van die keuze was dat we helaas afscheid hebben moeten nemen van Art Langeler en Dwight Lodeweges, die te kennen gaven niet verder te kunnen en te willen binnen PEC. Heel jammer, en die beslissing dwong ons tot snelle actie richting een nieuwe trainer voor PEC. En die hebben we gevonden in de persoon van Dick Schreuder, een goede en gedreven trainer met een passende voetbalvisie. Rondom dit hele gebeuren waren er allerlei speculaties en aannames via allerlei kanalen, dat het anders zou zijn gelopen. Maar laat ik helder zijn, het is gegaan als hierboven geschetst en niet anders.

Vanaf heden kijken we vooruit want al staan we er niet goed voor, ik ben er van overtuigd dat er betere tijden komen. Iedereen ziet dat we beter voetballen en niet minder zijn dan onze tegenstander, alleen uit zich dit (nog) niet in de resultaten. Dit moet je echter ook afdwingen en daar wordt hard aan gewerkt. Een penalty missen tegen RKC, een eigen doelpunt tegen Groningen en een fout tegen Fortuna en Vitesse hebben ons al veel punten gekost. We ontvangen complimenten voor ons spel echter hier kopen we niets voor, maar het zegt wel iets over onze progressie. Ook tegen clubs als Twente en Vitesse hebben we laten zien niet minder te zijn. Echter op detailniveau verliezen we punten/wedstrijden maar dat is topsport. Is dit dan pech? Nee, daar geloof ik niet in. Je moet het ook afdwingen door slimmer te zijn of tactisch betere keuzes te maken. Iets waar de staf en spelers elke dag aan werken. Net als het fitter worden, want de nieuwe manier van spelen kost nu eenmaal meer energie en vraagt daarom meer uithoudingsvermogen.

Na de winterstop verwacht ik dat we de vruchten gaan plukken van het fitter zijn en tevens komen een aantal belangrijke spelers terug van een blessure. Daarnaast presenteren we op zeer korte termijn twee gewenste aanvallende versterkingen waarmee we de strijd aan kunnen gaan na de winterstop. Tevens bekijken we of we ons nog kunnen versterken met een goede centrale verdediger. Opgeven staat namelijk niet in ons woordenboek. Lastig wordt het wel, maar het is zeker niet onmogelijk om PEC in de Eredivisie te houden. Elke wedstrijd vechten voor de drie punten is nu wat telt en we kunnen er nog 48 halen.

Naast het technische verhaal zijn we op vele fronten volop in ontwikkeling. Op financieel gebied zijn we druk bezig om een aantal kosten (die significant te hoog zijn t.o.v. andere clubs) te verlagen. Hiermee komt tevens onze exploitatie er beter uit te zien met als doel de komende jaren een positief resultaat te realiseren. Op commercieel gebied hebben we de afgelopen tijd een aantal mooie partnerships gesloten en verlengd, en willen we nog meer van waarde zijn voor onze sponsoren. Het verbinden van onze sponsoren is ons belangrijkste doel en PEC Zwolle heeft de afgelopen jaren bewezen daarin een ijzersterk netwerk te zijn. Mijn dank hierbij aan alle sponsoren die ons trouw gebleven zijn en zich achter de club scharen in deze moeilijke (corona)tijden. Dat geldt ook voor onze supporters, die de club altijd blijven steunen, in voor- en tegenspoed.

Kortom, er zijn veel plannen om de club te verbeteren. Ga ik hierbij als een olifant door een porseleinkast? Nee, zeker niet. Heb ik het gevoel dat we met elkaar de goede kant op gaan? Ja. Vanaf nu moeten we vooruit kijken en niet meer blijven hangen in het verleden. Hoogstens leren van het verleden zodat we zaken anders aanpakken. Met elkaar de schouders eronder dus en kijken naar de toekomst met een stevige portie positiviteit, want Zwolle desespereert nimmer!

Afsluitend wens ik iedereen een gelukkig, positief en bovenal gezond 2022.

Met sportieve groet,

Marcel Boudesteyn

Algemeen directeur PEC Zwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button