Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lichtjeswandeling Engelse Werk afgelast

Zwolle – De jaarlijks terugkerende Lichtjeswandeling Zwolle gaat niet door. De organisatie heeft met pijn in het hart besloten om de tocht afte gelasten.

“Bomen van 150 jaar oud vallen om omdat ze met hun wortels in een plasje modder staan, paden van de route zijn niet goed toegankelijk, de weersvoorspellingen beloven geen verbetering. Het park is te nat, en met meer dan 4000 (!) enthousiaste wandelaars op een avond, zouden we de natte paden in het park kapot wandelen. Dat willen we niet. Heel erg jammer, maar helaas!”, meldt organisator Carlijn Hartlief via Instagram.

De tocht zou zoals ieder jaar plaatsvinden in Park het Engelse Werk. Maar door de aanhoudende regenval en het hoge water is het niet veilig om de traditionele Derde Kerstdag wandeling door te laten gaan.

“Dank in ieder geval voor alle enthousiaste reacties en de grote betrokkenheid bij Lichtjeswandeling Zwolle 2023. Dat belooft alleen maar veel goeds voor een volgende editie op een ander moment.” besluit Hartlief.

Dit jaar stond voor het eerst ook een Lichtjeswandeling in Heino op het programma van Carlijn. Maar ook deze gaat helaas niet door.

Gerelateerde artikelen

Back to top button