Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Ronald McDonald Huis Zwolle twintig jaar in Zwolle

Voor vele gezinnen een tijdelijk thuis dichtbij Isala

Zwolle – Vandaag, dinsdag 4 april, bestaat het Ronald McDonald Huis Zwolle twintig jaar. In deze jaren hebben meer dan vijfduizend gezinnen gebruik gemaakt van het Huis. Een goed moment om, samen met de meer dan 100 vrijwilligers, stil te staan dat zij voor zoveel gezinnen een tijdelijk thuis konden bieden op het meest kwetsbare moment in hun leven. Ook naaste collega’s in Isala werden verrast vanmorgen. Het management van Ronald McDonald Huis Zwolle trakteerden hen op een gebakje.

Vrijwilligers zijn het hart van de organisatie

“Onze vrijwilligers zijn het hart van onze organisatie, daarom organiseren wij speciaal hoor hen een gezellige avond”, aldus Lianne Booijink, manager van het Huis. “Zonder hun inzet kan het huis niet bestaan. En ondanks het feit dat wij liever niet nodig waren geweest, willen wij juist hén bedanken met een fijn samenzijn en is er aandacht voor een aantal bijzondere jubilarissen. Binnen het team zijn er namelijk vrijwilligers die vanaf dag één zich inzetten voor het Huis. Dat is toch bijzonder? Onbetaalbaar!”

Bijzonder Event

In het Huis zijn acht gastenkamers waar ouders kunnen verblijven. Dankzij de hulp van de vrijwilligers, donateurs en het bedrijfsleven kan het Huis bestaan en kunnen ouders dichtbij hun kind zijn: op elk moment van de dag. De meeste ouders hebben een kindje op de NICU, de intensive care voor vroeggeboren baby’s. Hierdoor belanden deze ouders vaak onverwacht in het ziekenhuis en in logeren zijn gemiddeld twee tot drie weken in het Huis. Naast het jubileum staat er dit jaar ook iets extra speciaals op de agenda. Op 24 en 25 juni is de start en finish van het landelijke Ronald McDonald Kinderfonds evenement Homerun, Homeride en Homewalk (HomeSportsEvents) in Zwolle. Meedoen kan nog steeds. Inschrijven is mogelijk tot 1 mei. Informatie vind je online: www.homesportsevent.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button