Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Huis gekocht in Zwolle: hier kun je rekening mee houden


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Is de zoektocht naar een geschikte woning in Zwolle geslaagd en staat binnenkort dé grote dag op de planning, waar jullie de sleutel overhandigd krijgen? Dat is een spannend moment, maar ook een moment waar vast naartoe wordt geleefd. Toch is het wel belangrijk om met het een en ander rekening te houden, als je gaat verhuizen naar Zwolle.

1. Denk aan je verzekeringen

Als je gaat verhuizen naar een andere woning, dan is het belangrijk om ook te denken aan je verzekeringen. Zo is het goed om een aantal verzekeringen af te sluiten die nuttig kunnen zijn voor jouw huis, maar ook voor de spullen in en rondom jouw woning. Zo kun je een woonverzekering bij Alpina afsluiten, die bestaat uit een inboedel- en een opstalverzekering. Wanneer je deze verzekeringen hebt afgesloten, weet je dat je bij eventuele schade rondom jouw woning goed verzekerd bent. Dit kan je een geruststellend gevoel geven.

2. Klussen

Heb je een huis gekocht in Zwolle, maar voldoet deze woning nog niet helemaal aan jouw wensen? Dan kun je overwegen om nog het een en ander aan deze woning te veranderen, door te gaan klussen. Er zijn veel klusjes die je zelf kunt doen, denk bijvoorbeeld aan het schuren en het verven van het houtwerk, en behangen en sausen. Mocht je grote veranderingen willen doorvoeren in jouw woning, dan kun je overwegen om dit te laten doen door een professional. Bijvoorbeeld als je een uitbouw wil laten plaatsen, de kozijnen wil vervangen of als je de houten ondervloer wil vervangen door een ondervloer van beton. Het is een goede tip om, als je klussen wil uitbesteden, ruim van tevoren op zoek te gaan naar een professional die dit kan én er tijd voor heeft.

3. Praktische zaken

Ook is het belangrijk om te denken aan de praktische zaken als je gaat verhuizen naar Zwolle. Zo moet je je natuurlijk allereerst inschrijven bij de gemeente. Doe dit op tijd, want anders kunnen er consequenties aan verbonden zitten. Ook moet je je nieuwe adres doorgeven aan allerlei instanties: denk bijvoorbeeld aan de bank, de huisarts en je werk.

Houd ook rekening met de gemeentelijke belastingen die je moet betalen als je in Zwolle gaat wonen. Ook moet je je aanmelden bij het lokale waterbedrijf van Zwolle, waar je vervolgens ook de waterstanden moet doorgeven. Daarnaast is het ook belangrijk om stil te staan waar je gaat parkeren bij jouw woning. Heb je een eigen oprit, of moet je aan de straat parkeren? In dat laatste geval is het belangrijk om te checken of je hiervoor een parkeervergunning nodig hebt en deze desnoods van tevoren aan te schaffen.

4. Abonnementen en contracten

Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk direct kunnen genieten van het internet en de televisie. Het is daarom een goede tip om van tevoren een tv- en een internetabonnement af te sluiten, zodat je op de dag van verhuizing je hier geen zorgen over hoeft te maken. Ook is het belangrijk om je van tevoren te verdiepen in het energiecontract. Je kunt in sommige gevallen je energiecontract meenemen naar het nieuwe adres, maar je kunt er ook voor kiezen om over te stappen naar een andere energieleverancier. Houd in dit geval dan wel rekening met de voorwaarden, zoals de opzegtermijn.

5. Inrichten maar!

Is alles geregeld, en is het huis klaar om bewoond te worden? Dan mag deze stap natuurlijk niet ontbreken: het inrichten van de woning. Als je op zoek gaat naar meubels, is het belangrijk om rekening te houden met de eventuele levertijden. Wanneer je eenmaal jouw inboedel bij elkaar hebt, is het tijd om te gaan inrichten. Zo kun je van een huis, een thuis maken!


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button