112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man stapt toch weer in auto na invordering rijbewijs die nacht

Zwolle – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 november het rijbewijs van een 45-jarige man uit Meppel ingevorderd. De man was onder invloed van alcohol. Kort nadat zijn rijbewijs was ingevorderd, stapte de man opnieuw in zijn auto. De man krijgt een dagvaarding en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Agenten kregen rond 03.45 uur een tip dat de man onder invloed was en wilde gaan rijden. Toen de man op de parkeerplaats op het Rodetorenplein in Zwolle wilde wegrijden, kreeg hij een stopteken. De man moest blazen en bleek inderdaad onder invloed van alcohol. De ademanalyse toonde een alcoholpromillage van 740 ug/l aan. Hierop werd zijn rijbewijs ingetrokken.

Rond 05.30 uur kreeg de politie wederom een melding dat de man toch weer was gaan rijden. Agenten troffen de man aan op de A28. Hij moest stoppen en bleek nog steeds een alcoholpromillage van 625 ug/l te hebben. Daarnaast reed hij met een ingevorderd rijbewijs wat hem zwaar wordt aangerekend. De man kreeg direct een dagvaarding mee.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button