Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

GroenLinks zoekt kandidaten voor de Groene Prijs

Zwolle – Voor de 25e keer alweer reikt GroenLinks Zwolle dit jaar een Groene Prijs uit. Daarvoor zoeken ze geschikte kandidaten. Dat doen ze niet zelf, ze roepen daar de hulp van alle Zwollenaren voor in. Iedereen kan bij de partij aangeven, wie een pluim verdient. GroenLinks maakt dan de definitieve keuze. Een kandidaat kan tot uiterlijk 7 maart genomineerd worden via info@groenlinkszwolle.nl.

De Groene Prijs

GroenLinks wil van Zwolle een steeds groenere stad maken. Vele initiatieven in de stad werken hard daaraan. Via de Groene Prijs zet de partij een van hen jaarlijks in het zonnetje. Soms ter aanmoediging, een andere keer voor volhardendheid, dan weer voor bewezen diensten.

Mens- en natuurvriendelijke samenleving

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een bijzondere manier inzetten op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

De eerdere winnaars van de Groene Prijs: links Jan van Dijk, in het midden de VLO, en rechts Henk Veurink

Eerdere winnaars

Inspiratie nodig? Dit waren de winnaars van de afgelopen drie Groene Prijzen:

2020: Vrijwillig Landschaps Onderhoud Zwolle

De VLO was maar liefst drie keer genomineerd vorig jaar, en dat was niet voor niets. Al 45 jaar draagt deze werkgroep iedere zaterdag in de herfst en winter zorg voor het cultuurlandschap in en om Zwolle. Met tomeloze energie en toewijding knotten zij wilgen en populieren en verzorgen ze hoogstamboomgaarden en meidoornheggen.

2019: economiedocent Henk Veurink

De jeugd heeft de toekomst! De bevlogenheid van Henk Veurink, economiedocent op het Zone.College, zorgt ervoor dat zijn leerlingen later ook de kennis hebben duurzame keuzes te maken tijdens hun werk in het groen. Daarom verdiende deze inspirator vorig jaar de Groene Prijs.

2018: vogelbeschermer Jan van Dijk

De in 2018 overleden Jan van Dijk was de grote initiator en stimulator van de Stichting Avifauna Zwolle. Als vogelkenner en -beschermer ringde hij duizenden vogels, en als officieel Stadsvogeladviseur was hij een belangrijke aanjager van natuurinclusief bouwen in Zwolle. Voor zijn tomeloze inzet voor alle vogels in de stad was Jan van Dijk in het voorjaar van 2018 de trotse winnaar van de Groene Prijs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button