112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man die zijn stafford Level in Zwolle-IJsselkanaal verzoop moet half jaar zitten

Zwolle – De 53-jarige Martin W. uit Zwolle is vrijdagmiddag bij de politierechter veroordeeld tot een halfjaar cel voor het doden van een hond. Het dier, de stafford met de naam Level,  werd op 3 juni 2021 uit het Zwolle-IJsselkanaal gevist. De voorpoten van het verdronken hond waren vastgebonden.

Op 3 juni 2021 werd na een melding een dode hond gevonden in het Zwolle-IJsselkanaal in Zwolle. Opvallend was dat de voorpoten van de hond waren vastgebonden met een tie-wrap en het vermoeden ontstond dat de hond levend in het water is gegooid en toen is verdronken. De vondst zorgde destijds voor onrust en veel verontwaardiging.

Naar aanleiding van een tip kwamen de twee verdachten uiteindelijk bij de politie in beeld. Verder onderzoek leidde tot voldoende informatie om de twee te kunnen aanhouden.

Eén van de verdachten, de 37–jarige Alex  van E. man uit Zwolle, werd vanmiddag veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur voor het niet bieden van hulp aan een hulpbehoevend dier. De tweede, de 53– jarige Martin W. uit Zwolle, moet uiteindelijke een half jaar zitten voor het doden van zijn hond. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button