Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Madeliefje, Straatgras en Klein kruiskruid meest gespotte bloeiende planten in Zwolle

Zwolle – Het Madeliefje is de meest gespotte bloeiende plant in Nederland, gevolgd door Straatgras, Klein kruiskruid en Vogelmuur. Ook in Zwolle staat het Madeliefje op de eerste plek. Hier wordt het gevolgd door Straatgras, Klein kruiskruid en Herderstasje. Dat blijkt uit onderzoek van FLORON, de organisatie die zich inzet voor de wilde flora in Nederland.

12 plantentellers in Zwolle

Deze organisatie wil graag weten welke planten er bloeien in de winterperiode?  Daarom werd in de kerstvakantie de ‘Eindejaars plantenjacht’ georganiseerd waarbij vrijwilligers in heel Nederland bloeiende planten gingen tellen. Ruim 891 mensen door heel Nederland deden hier aan mee. In totaal zijn er 25.336 planten geteld. In Zwolle deden 12 mensen mee die in totaal 158 planten telden.

Uitkomsten plantenjacht

Waarom de plantenjacht?

FLORON wil onderzoeken welke planten er midden in de winter nog bloeiend te vinden zijn. Daar weten ze verrassend genoeg maar heel weinig van omdat er in de winter maar weinig naar planten wordt gekeken. En daar willen ze met deze plantenjacht verandering in brengen.

 

FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) zet zich al ruim 30 jaar in voor onderzoek naar en bescherming van de Nederlandse wilde flora. Hierbij krijgt het landelijk bureau hulp van honderden vrijwilligers die door het hele land actief zijn. FLORON geeft ook voorlichting en advies, voert ecologisch onderzoek uit ten behoeve van wetenschap, beheer en beleid en beschermt plantensoorten en hun leefgebieden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button