Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Machinist zet trein stil op de Hanzeboog en redt jonge zwaan

Zwolle – Een wel heel bijzondere daad deed deze machinist door vanmorgen op de Hanzeboog te stoppen voor een jonge zwaan die midden op het spoor zat. De machinist die rond 9:00 uur vanmorgen vanaf station Zwolle de Hanzeboog op reed zag de jonge zwaan op het spoor zitten en stopte de trein. Vervolgens heef de machinist op aangeven van de dierenambulance medewerker de jonge zwaan over de reling gezet, waarna de trein zijn weg weer kon vervolgen.

Het dier heeft waarschijnlijk een verkeerde inschatting gemaakt en is tegen de bovenleiding aan gevlogen. Omstanders hebben contact gezocht met de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle.

Bij aankomst trof de ambulancechauffeur het dier aan de zijkant van het spoor. Er is toen contact opgenomen met de meldkamer van de Politie Oost- Nederland om een last op het traject te zetten. Ook zal er een monteur van Prorail komen om samen met de ambulancechauffeur het spoor op te gaan. Tijdens het wachten bleef het dier gelukkig wel aan de zijkant heen en weer lopen terwijl de treinen langzaam (met last) langs hem heen reden.

De machinist kon gelukkig met hulp van de ambulancechauffeur het dier vangen en vrij laten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button