Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Maatregelen tegen wachtlijsten hartzorg Isala

Zwolle – Als hartpatiënt moet men bij Isala kunnen vertrouwen op de best mogelijke zorg. Momenteel moeten patiënten lang wachten op een controleafspraak op de polikliniek of een afspraak voor een specialistische ingreep op de hartkatheterisatiekamers (HCK). Zonder maatregelen kan dit leiden tot patiëntonveilige situaties. Dit mag nooit gebeuren. Daarom doet Isala Hartcentrum er momenteel alles aan om de onstane wachtlijsten te normaliseren.

De afgelopen jaren is, mede vanwege de coronapandemie, de wachtlijst voor cardiologische zorg in Isala Hartcentrum opgelopen, net zoals in veel andere hartcentra in Nederland. Daarnaast heeft ze te maken met onderbezetting bij cardiologen, arts-assistenten en andere betrokken (zorg)medewerkers.

Op dit moment vergt het van de zorgprofessionals alle energie en inzet om de best mogelijke cardiologische zorg te bieden om de acute, klinische en poliklinische hartzorg te kunnen waarborgen. Het is te weten dat hun betrokken en bevlogen medewerkers zetten zich iedere dag weer in voor de beste zorg en begeleiding.

Maatregelen

Het bestuur van de Vereniging de Medische Staf Isala (Stafbestuur), het bestuur van het Medisch Specialistisch Bedrijf Isala, de Raad van Bestuur en de vakgroep Cardiologie doen er momenteel samen alles aan om de ontstane situatie te normaliseren.

• Voor de poliklinische hartzorg zijn er extra cardiologen van andere ziekenhuizen aangetrokken om de capaciteit uit te breiden. Deze cardiologen zijn al gestart bij Isala.
• Er zijn gesprekken met partijen in de regio om te kijken of zij ons kunnen ondersteunen in de poliklinische zorg.
• Ook voor de HCK’s heeft ze extra cardiologen aangetrokken die specialistische ingrepen en behandelingen, zoals ablaties of het plaatsen van ICD’s, gaan doen.
• Ze werft momenteel nog twee cardiologen ter ondersteuning van arts-assistenten en cardiologen voor de klinische zorg.
• Ze heeft afspraken met andere hartcentra dat zij bij acute situaties patiënten kunnen overnemen.

Deze maatregelen neemt ze ter overbrugging naar een vast team van cardiologen dat weer op volle sterkte is. Ze zet alles op alles om de capaciteit zo snel mogelijk op orde te hebben. Zo dat patiënten de best mogelijk cardiologische zorg van hen kunnen krijgen. Nu en in te toekomst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button