Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Maak van je achtertuin een groen paradijs

Zwolle – Inwoners van je gemeente zo gek krijgen om hun tuin groener te maken? Dat doet gemeente Zwolle al sinds enige tijd met de app Garden Battle. Op een speelse manier kunnen inwoners hun eigen stukje grond claimen. Sinds deze week kunnen inwoners van Wipstrik en Stadshagen naast hun eigen tuin een speeltuin of een plantsoen aan de beurt aan de slag.

Een deelnemer van de Garden Battle, Maarten Hoebeek: “Op Instagram kwam ik het initiatief tegen. We waren toevallig bezig met een tuinarchitect om de tuin te ontwerpen. Het ontwerp wat we hadden gekregen was op papier getekend, en ik was wel benieuwd wat er gebeurt als je dat digitaliseert.”

Gemeente Zwolle is blij met de Garden Battle app. “Bij gemeente Zwolle waren we aan het kijken hoe je mensen motiveert en informeert dat het klimaat verandert. Je kunt voorlichting geven, je kunt er kranten over vol schrijven, maar hoe leuk is het als je er zelf iets mee kan doen door ermee te spelen. Je kan op een spelende wijze er iets van leren,” vertelt Edith Camerik, adviseur bij Climate Campus.”

https://www.climate-campus.nl/gardenbattle/ Om de Garden Battle 2.0 te spelen, kunnen inwoners uit Stadshagen en Wipstrik zich aanmelden op www.climate-campus.nl/gardenbattle of de game downloaden op de Apple of Google playstore. De game is geschikt voor laptop/desktop of tablet. Wie zijn tuin heeft geclaimd kan direct de eigen tuin opnieuw ontwerpen en nu zo klimaatbestendig mogelijk. Je neemt het daarbij op tegen buurtgenoten en je kunt scoren als wijk.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button