Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Maak je straat groen tijdens Burendag 2019

Geld voor een groene buurt

Zwolle – Op dinsdag 2 juli 2019 kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij de kapschuur van revalidatiecentrum Vogellanden. Onder het genot van een hapje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Meer informatie staat op www.groeneloperzwolle.nl/burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Inloopavond

Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op dinsdag 2 juli tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in de kapschuur van de tuin naast revalidatiecentrum Vogellanden (Hyacinthstraat 66 A, Zwolle). Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, soep en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/burendag de voorwaarden voor de aanvraag en welke gegevens je dient mee te nemen op 2 juli.

Bloembollen

Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders. Wil jouw initiatief meer biologische bloembollen? Groene Loper Zwolle heeft een aanbieding geregeld: een uitgebreid biologisch bloembollenpakket met 1.000 bloembollen voor 100 euro (de winkelwaarde is ruim 400 euro). Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag. Deze bloembollen worden in de week van Burendag bij je gebracht.

Groene Loper Zwolle

Deze inloopavond is één van de activiteiten die groene buurtinitiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daarbij wonen in en rond Zwolle. Provincie Overijssel en gemeente Zwolle ondersteunen Groene Loper Zwolle en hiermee ook de Groene Burendag.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button