EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

M.S. Scania even in de vaart voor stakende werknemers

Zwolle – Vandaag hebben bij Scania in Zwolle zo’n 350 mensen het werk neergelegd. De staking was onderdeel van landelijke acties in van FNV en CNV voor een goede Cao Metalektro.

FNV bestuurder Mariin van der Gaag: “De eerste 200 werknemers van de ochtendploeg hebben zich ingeschreven. De productie lag hierdoor tijdelijk stil.’ Vanuit de middagploeg verwachtte de FNV nog eens 150 stakende werknemers.

Ze konden zich inschrijven op het motorpassagiersschip Eureka dat lag aangemeerd aan de IJsselkade in Zwolle. “We hebben het voor de gelegenheid omgedoopt tot m.s. Scania”, zegt de scheepskapitein. Aan het achtersteven wappert fier de FNV-vlag in de harde wind.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button