EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Luister terug: ‘Ondernemers Nederland’ overhandigt ondernemersmanifest aan Zwolse Economie Wethouder

'Ondernemers en overheid moeten partnership zoeken'

Zwolle – Vlak voor de verkiezingen ontving de Zwolse Wethouder Economie  René de Heer een ondernemersmanifest. Dit werd aangeboden door Hans Biesheuvel, oprichter van ondernemersorganisatie ‘Ondernemers Nederland’. Het manifest staat vol tips die ervoor moeten zorgen dat Zwolle nog meer een ondernemersstad wordt.

De belangrijkste tip van Biesheuvel is misschien wel: “Ga als overheid niet op de stoel van de ondernemers zitten.” De wethouder had ook nog een tip voor de ondernemers: “Laten we het samen doen. Dan gaat het vaak nog beter en uiteindelijk sneller!”

Martin van der Hooft

Verslaggever / Programmamaker
Rondom verkiezingen ontvangen gemeentebestuurders vaak meerdere manifesten waarin lobbyclubs of anderen tips en trics geven voor aan de onderhandelingstafel. Het doel is daarbij natuurlijk om de belangen van de eigen club zoveel mogelijk terug te zien in de uiteindelijke plannen van bijvoorbeeld het nieuwe college. René de Heer: “Het is daarbij aan ons om ons goed te realiseren van wie die tips afkomen. En het belang van de totale stad daarbij goed af te wegen. Gelukkig weten inwoners ons ook altijd goed te vinden. Hoewel dat meestal via de politieke partijen loopt en minder via de bestuurders.”

95% van onze ondernemers zijn MBK-ers. Die zorgen met zijn allen voor 100.000 banen in onze stad.Wethouder René de Heer

RTV Focus sprak direct na de uitreiking van het manifest met zowel Wethouder René de Heer als Hans Biesheuvel. Martin van der Hooft vroeg als eerste aan Hans Biesheuvel wat er nu in zo’n manifest staat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button