Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle komt er niet aan te pas in Groningen

Zwolle – Na drie wedstrijden zonder nederlaag heeft PEC Zwolle een verliespartij moeten incasseren in Groningen. De plaatselijke FC is met 2-0 te sterk in een wedstrijd waarin PEC Zwolle aanvallend weinig klaar kan spelen.

Voorsprong Groningen

In het hoge Noorden beleefde PEC Zwolle een moeizame eerste helft. De thuisploeg zette Zwolle al vroeg onder druk en daar hadden de mannen van John Stegeman het moeilijk mee. De eerste grote kans was voor Groningen. Ajdin Hrustic testte Xavier Mous, maar de doelman redde prima. Niet veel later viel alsnog de 1-0. Ramon Pascal Lundqvist schoot de bal vanaf een meter of twintig binnen via de binnenkant van de paal. Het volgepakte uitvak kon in de eerste helft één Zwols wapenfeit noteren. Na langdurig balbezit belandde de bal voor de voeten van Gustavo Hamer, die maar eens uithaalde. Hij verraste bijna Sergio Padt, maar de Groninger keeper ranselde de bal uit de hoek. Vlak voor rust werd het nog bijna 2-0, maar een van richting veranderde voorzet van Deyovasio Zeefuik werd nog gekeerd door Mous.

Geen vuist maken

Begin tweede helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht, al slaagde PEC Zwolle er niet in om Padt te testen. Daarom bracht Stegeman Reza Ghoochannejhad. Waar hij vorige week vier doelpunten maakte tegen RKC Waalwijk, kon hij ditmaal niet het verschil maken. Hrustic schoot al snel na zijn entree de 2-0 binnen, terwijl het vlak daarna Groningse kansen regende. Mous en het aluminium voorkwamen dat de score verder opliep. PEC Zwolle kon simpelweg geen vuist maken. In de slotfase was Pelle Clement nog wel dichtbij een doelpunt, na een vlotte combinatie met Ghoochannejhad. Hij schoof de bal alleen over het doel.

Volgende week zondag komt PSV naar het MAC3PARK stadion. De aftrap is dan om half drie ’s middags.

FC Groningen – PEC Zwolle: 2-0 (1-0).
Toeschouwers: 16.471
Scheidsrechter: Van der Eijk
Gele kaarten: Trainer Buijs en Matusiwa (FC Groningen)
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakora, Van Hintum, Matusiwa (90+2. Postema), El Messaoudi, Lundqvist (72. El Hankouri), Hrustic (78. Schreck), Benschop, Warmerdam
PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal, Hamer, Clement, Bruns, Saymak (71. Johnsen), Thy, Bel Hassani (55. Ghoochannejhad)
19. Lundqvist 1-0
59. Hrustic 2-0