Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennenZorg & Welzijn

Rob Harmeling en Tour de Tietema doen Zwolle aan voor ‘Geluk in Beweging Challenge’

Vraag om steun voor reïntegratie van (ex-)revalidanten

Zwolle – Oud-wereldkampioen Rob Harmeling fietst van 4 tot en met 8 maart samen met bekende Nederlanders door het land om aandacht te vragen voor de reïntegratie van (ex-)revalidanten. Hij doet dat in het kader van de Geluk in Beweging Challenge, een initiatief van de Maartens Foundation. Op donderdag 7 maart komt de karavaan aan in Zwolle, waar Harmeling wordt vergezeld door onder andere Bas Tietema van Tour de Tietema.

De Geluk in Beweging Challenge wil de uitdagingen waar (ex-)revalidanten mee te maken krijgen onder de aandacht brengen. Jaarlijks belanden ruim 200.000 Nederlanders in een revalidatiecentrum door een ongeluk, een hersenbloeding of domme pech. Na een lange en zware periode van revalidatie volgt vaak een moeilijke weg naar herstel en terugkeer in de maatschappij. De Maartens Foundation zet zich in om de kansen voor deze mensen te vergroten op het gebied van gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

De challenge bestaat uit vijf etappes die langs vijf plaatsen in Nederland voeren: Veghel, Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Enschede. Harmeling fietst elke dag met een andere groep BN’ers, oud-wielrenners, sportvrienden en zorgprofessionals. In Zwolle sluit Bas Tietema aan, die bekend is van zijn YouTube-kanaal Tour de Tietema, waar hij op een humoristische manier verslag doet van de wielersport. Dit jaar verschijnt Bas Tietema als ploegleider van zijn TdT-Unibet Cycling Team ook aan de start van de Ster van Zwolle. Bovendien zet hij zich enorm in voor de gehandicaptensport, mede ingegeven door zijn zusje die het syndroom van down heeft. Naast Bas Tietema fietsen ook bekende oud-wielrenners zoals Erik Breukink, Michael Boogerd en Erben Wennemars mee. Of zij ook meerijden op het traject Zwolle is nog niet bekend.

Wie de Geluk in Beweging Challenge wil steunen, kan dat doen door mee te fietsen, te doneren of te sponsoren. Meer informatie is te vinden op www.gelukinbeweging.nl.Naar de website

Gerelateerde artikelen

Back to top button