Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Stemmen in een stemtent bij de skatebaan in Zwolle-Zuid

Zwolle – Zwolle is klaar voor de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 22 november. De stad heeft een aantal bijzondere stemlocaties waar kiezers hun stem kunnen uitbrengen. Zo kunnen skaters en basketballers terecht bij een stemtent bij het skatepark/basketbalveldje aan het Van Nispenpad. Wie liever een strandgevoel heeft, kan stemmen bij het Strandhuis Milligers aan de Milligerplas in Stadshagen.

Een nieuwe stemtent staat ook naast Kindercampus TrioMundo aan de Muurmeesterstraat 27. Voor reizigers en vooral vroege vogels is er een stembureau in de centrale wachtruimte van het NS station, dat al om 6.45 uur opent. Ben je toch een nachtbraker, kies dan voor het mobiele stembureau in het studentencafé Vliegend Paard in de Voorstraat dat in de nacht van dinsdag op woensdag van 0.00 tot 2.00 uur zitting houdt.

Rolstoelen, scootmobiels

De meeste stembureaus in Zwolle zijn toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels, maar soms kan het wat krap zijn. Een medewerker van het stembureau helpt dan graag een handje. Blinde, slechtziende, dove en slechthorende kiezers kunnen gebruik maken van speciale hulpmiddelen in het stadskantoor en Academiehuis Grote Kerk. Daar zijn een stemmal en soundbox aanwezig, en een tolk gebarentaal op bepaalde tijden.

Overzicht alle stembureau’s

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button