Nieuws uit ZwolleSport

LPB’17 debuteert en pakt direct titel 1e klasse WRZV zaalvoetbalcompetitie

Zwolle – LPB’17 mocht deze week het kampioenschap vieren in de 1e klasse na winst op zvt Present. De kersverse kampioen had geen makkelijke avond. Present had alle zinnen gezet om het feestje te verstoren door alles op alles te zetten om de titelfavoriet punten afhandig te maken. Dit lukt bijna, maar LPB’17 wist uiteindelijk toch de zege en daarmee het kampioenschap veilig te stellen door een 4-2 zege. De Old Stars United wonnen met 6-4 van Exact Software en Kjelvik-SVI had een zware avond, maar wist nipt te winnen met 5-4 van Cycloon Zwolle. Ballin was met 10-6 te sterk voor FC Auto Siero en VIPS wonnen verrassend met 6-1 van de Belgische Keizer 1.

Boeiend duel

In de hoofdklasse stond er een topper op het programma tussen de nummer 1 FC Hummel en nummer 2 KPS Steigerbouw. Het was een boeiend duel waarin de eerste 15 minuten niet werd gescoord. De openingstreffer kwam op naam van Junte en die scoorde ook vlak voor rust de 2-0. In de 2e helft probeerde FC Hummel het wel maar alle initiatieven leiden niet tot een doelpunt. In de 2e helft speelde KPS Steigerbouw het rustig uit en was uiteindelijk vanavond veel te sterk voor koploper FC Hummel. Onder aanvoering van uitblinker Ravelinho Junte, die een hattrick scoorde, won KPS met 4-0 van de koploper. KPS neemt de leiding over en heeft 1 punt voorsprong op FC Hummel. Naast de topper in de hoofdklasse B tussen FC Hummel en KPS Steigerbouw was er een volledige programma. De strijd om de titel is nog in volle gang, maar ook zijn er nog team in de race voor de 2e periode. Door het verlies van FC Hummel tegen KPS (0-4) maken ook nog de teams van New York Pizza, Dozend/ Krijtje FC en Europanel kans op deelname aan het toetje de kampioensavond op vrijdag 6 juli a.s. Dozend/ Krijtje FC wist met liefst 9-0 te winnen van YBC en volgt in de 2e periode op vier punten. New York Pizza daarentegen kreeg behoorlijk klop van Karba. De “pizzabakkers” verloren afgetekend met 15-3. Europanel bleef ook in de race door een 6-4 op titelverdediger Vastgoed Dalfsen. Bordeaux Groen won met 7-2 van de Belgische Keizer 2.

Veel blessures

In de hoofdklasse A stond het duel tussen Gebroeders Postma en Tabonon Sportschool geprogrammeerd. Het duel werd vanwege familieomstandigheden verplaatst naar juni. Dit betekent dat het kampioenschap op de laatste speeldag beslist gaat worden. De nummer drie in de stand Bola-Lah! had veel blessures, maar moest aantreden tegen het sterk Stip Entertainment. Stip wist met goed voetbal in een hoog tempo een verdiende 6-3 zege te boeken op Bola-Lah!. Hanz was met 4-1 te sterk voor HubTo en Bola-Lah! Satu kreeg een behoorlijk tik te verwerken en verloor met 3-15 van Kletsen en Proeven.

In de 1e klasse C stond het duel tussen de kersvers kampioen Innofeet en Jan Groen op het programma. Beide teams hadden er zin in en zorgde voor de aanwezigen voor een leuke en spannende wedstrijd. Innofeet won uiteindelijk nipt met 4-3 van Jan Groen. Voor Jan Groen waren de druiven enigszins zuur, omdat ze nog volop in de race zijn met Poppe Advocatuur en Kameroen voor de 2e periode. Salverda Bouw 1 wist LeGong te verrassen met 5-4 en zvv Pruts was met 9-6 te sterk voor Admiraal Steakhouse.

De volgende competitieronde wordt gespeeld op maandag 7 en woensdag 9 mei. Aanvang van de wedstrijden is 18.30 uur. Vrijdagavond 11 mei om 17.45 uur staat voor de jeugd de zaalvoetbalacademie op het programma. Maandagavond 7 mei speelt KNVB hoofdklasser WRZV Zwolle 1 de heenwedstrijd in de play-off voor promotie topklasse tegen Alverna uit Wychen. WRZV is gastheer in haar eigen WRZV hallen. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur en de toegang is gratis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button