Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Looproute tussen Isala en Ronald McDonald Huis geopend

Zwolle – Vrijdag is op feestelijke wijze de tegelroute van het Isala Vrouw-kindcentrum naar het Ronald McDonald Huis Zwolle officieel geopend door Ina Kuper, lid Raad van Bestuur van Isala en Lianne Booiijnk, manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle. Met de tegelroute kunnen ouders van zieke patiëntjes in het Isala het Ronald McDonald Huis Zwolle nog beter vinden.

In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders waarvan hun kindje is opgenomen in het Isala ziekenhuis. Deze ouders wonen niet in de buurt en door gebruik te maken van het logeerhuis zijn zij dicht in de buurt van hun zieke of te vroeggeboren kindje. De afdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie van het Isala Vrouw-kindcentrum ligt op slechts vijf minuten loopafstand het Ronald McDonald Huis.

Een markeringstegel in de looproute © Peter Denekamp

“Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief! De route vanuit onze kinderafdeling naar het Ronald McDonald Huis was voor sommige ouders niet altijd even duidelijk te vinden. Met deze mooie stoeptegels is het zoveel makkelijker geworden,” vertelt Ina Kuper, lid Raad van Bestuur van Isala.

Ook Lianne Booijink is enthousiast. “Een cadeautje dat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Wat prachtig dat de route van en naar het ziekenhuis vanaf nu zo duidelijk wordt aangegeven. Mijn dank gaat uit naar de hulp en het enthousiasme van verschillende betrokken partijen. In het speciaal de sponsoren van de tegels, namelijk Esso Oosterveen Nieuwleusen, SL Composite Mouldings en PixelPaving. Maar ook Schagen Groep voor het plaatsen van de tegels en de gemeente Zwolle voor hun behulpzaamheid hierin.”

Johan Jonker, gastvrijheidsmanager van het Isala is ook blij met deze ludieke bewegwijzering: “Ik vind het erg belangrijk om een gastvrij ziekenhuis te zijn, ook voor de ouders die in het Ronald McDonald Huis logeren. Dit pad draagt zeker bij aan een nóg betere gastvrijheid.”

Bij het Ronald McDonald Huis aangekomen was er voor iedereen nog een lekkere verrassing. Ronald McDonald Huis Zwolle krijgt geen subsidie en kan alleen bestaan dankzij de steun van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Ronald McDonald Huis Zwolle © Peter Denekamp
Ina Kuper, lid Raad van bestuur van Isala neemt de speciale Ronald MCDonald-tegel in ontvangst van Lianne Booijnk, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle, waarmee de route van het Isala Vrouw-kindcentrum naar het Ronald McDonald Huis Zwolle nog makkelijker vindbaar is geworden. @ Isala
Ronald McDonald Huis Zwolle

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button