Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Loop alvast de Koningsdag route over het ‘Eiland’

Zwolle – Het Eiland is één van plaatsen die op 27 april door het Koningspaar worden bezocht. Wil je ook zien wat Maxima en Willem Alexander gaan zien? Meld je dan aan voor een rondleiding door dit gebied.

Woensdag 27 april wordt een bijzondere dag voor Zwolle. Op die dag bezoekt de Koninklijke Familie Zwolle. Ze bezoeken daarbij ook het Eiland, midden in de stad, voor het slotfeest. Het Eiland, tussen Waanders in de Broeren en de Diezerstraat, kent een bijzondere geschiedenis.

Broerenklooster en Wezenklooster

Veel Eilandbewoners werkten er voor het Broerenklooster of het Wezenklooster(zusterklooster Cecilia). Er was zorg voor elkaar en voor onderwijs. Nu kent het Eiland nieuwe ondernemende bewoners en is het leven volop aanwezig.

Rondleiding

Om iedereen de gelegenheid te geven om het Eiland te herontdekken en om alles te zien en te begrijpen wat het Koninklijk Paar gaat zien, wordt 19 maart een rondleiding georganiseerd. De rondleiding begint om 10.30 uur in Pistache(in het oude Waanderspand) met koffie en gebak. Daarna neemt stadsgids en eilandkenner Mink de Vries u mee over het Eiland. Rond 12.00 uur keert u weer terug in Pistache voor een nazit.

Voor deze exclusieve rondleiding(met koffie en appelgebak) betaalt u 10 euro, wel graag van te voren opgeven bij ; info@pistache-zwolle.nl of gastvrijlevenZwolle@gmail.com.

Gerelateerde artikelen

Back to top button