EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Loetje aan de Kade krijgt nieuwe naam: ‘Bij Hartje Zwolle’

Horecagelegeheid Loetje aan de Kade in winkelcentrum Diezerkade krijgt een nieuwe naam: ‘Bij Hartje Zwolle’.

Deze vernieuwing vindt plaats nadat er enige verwarring is ontstaan bij het publiek met Café Loetje in Amsterdam. Omdat er planning is voor uitbreiding van deze keten, is er in goed overleg met beide partijen overeengekomen dat Loetje aan de Kade haar naam gaat wijzigen. “Dat was in de eerste instantie best emotioneel”, aldus eigenaresse Jessica van Boven. “Loetje was een koosnaam die ik van mijn ouders heb gekregen. Door het verlies van mijn vader in september 2015 maakt het dat nog wat extra beladen. Gelukkig zie ik het nu als een hele gave kans om met de naamswijziging ook dit nieuwe concept te presenteren. Na vijf jaar Loetje ben ik als ondernemer ook toe aan iets anders.”

Eigen lunchproeverijtjes

Naast de nieuwe naam komt er ook een nieuw concept. Jessica licht toe: “Je ziet de trend dat mensen het prettig vinden om meerdere kleinere gerechtjes te combineren, omdat het door zo’n groot aanbod vaak moeilijk kiezen is. Gasten willen meer smaakbeleving. Daarom gaan we kleinere gerechtjes serveren waarmee je een eigen lunchproeverijtje kunt samenstellen, ieder seizoen een nieuwe kaart lanceren en veel lokale en huisgemaakte producten aanbieden. De liefde voor eten en drinken moet te proeven en te ervaren zijn.”

2 weken gesloten

Vanwege de door te voeren veranderingen zal Loetje aan de Kade vanaf 1 januari de deuren sluiten, om op 11 januari 2016 als Bij Hartje Zwolle de deuren weer te openen voor alle gasten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button