SportVoetbal

Lodewijk de Vries naar Zwolsche Boys

Zwolle – Spits Lodewijk de Vries maakt de verrassende overstap van Dieze West naar Zwolsche Boys. De 35-jarige routinier gaat van de hoofdklasse zondag naar de vierdeklasse zaterdag, maar ziet genoeg uitdagingen bij de groenwitten. ”Nog dertien treffers en dan heb ik 250 doelpunten in de competitie. En we hopen natuurlijk kampioen te worden.”

De Vries speelde zes seizoenen bij Dieze West en ging in die periode van de derde naar de hoofdklasse. Met zijn vele treffers speelde hij een belangrijke rol in de groei van de club. Maar het is tijd voor een nieuwe stap. ”Ik was toe aan iets anders.”

De goaltjesdief kon ook naar andere clubs, maar koos voor Zwolsche Boys. ”Je moet kiezen op gevoel, en het gevoel was goed.” Hij kent trainer Jan Verheijen nog uit hun gezamenlijke periode bij Dieze West en zijn aanwezigheid speelde ook zeker een rol in zijn keuze: ”Ik vind hem een topkerel.” Daarnaast wijst De Vries naar de komst van andere spelers, het feit dat zijn dochter bij de club speelt en de geringe afstand van zijn huis naar de vereniging.

Overigens kan de overgang als een terugkeer gezien worden, want de spits speelde in de F’jes ook al in het groenwit, toentertijd nog op De Vrolijkheid. Hij ziet uit naar het komende seizoen, dat waarschijnlijk zijn laatste zal zijn als actief voetballer. ”Als ik er geen zin in had gehad, was ik wel gestopt. Ik wil nog een jaartje vlammen!”

Voor zijn tijd bij Dieze West had De Vries er al een glansrijke periode opzitten. In de jeugd speelde hij bij FC Zwolle en bij de senioren voetbalde hij met VVOG in de hoofdklasse en met Alcides in de eerste klasse. Daarnaast kwam hij onder andere nog uit voor ESC en sv Zwolle, voordat hij in 2010 naar Dieze West toog.

Gerelateerde artikelen

Back to top button