EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Locaties voor straatwerving binnenstad gehandhaafd

Proef regels straatwerving geëvalueerd

Zwolle – De afspraken over de plekken waar straatwervers in de Zwolse binnenstad hun werk mogen doen werken goed en blijven daarom gehandhaafd. Er komt nog een locatie bij voor promotie op het Rodetorenplein. Dat hebben Citycentrum Zwolle, Vereniging DDDN en gemeente Zwolle afgesproken.

Begin 2017 maakten de drie partijen afspraken over de plekken waar de straatwervers kunnen staan. Aanleiding daarvoor waren de klachten van bezoekers en winkeliers over overlast van straatwerving. Zowel het winkelpubliek als de ondernemers klaagden over te veel (soms opdringerige) wervers en het aantal keren dat er geflyerd werd.
Daarop hebben de ondernemers, gemeente en brancheorganisatie DDDN in goed overleg afspraken gemaakt over de werkwijze en een aantal plekken aangeweze voor de straatwervers.

De afspraken zijn eind 2017 geëvalueerd en alle betrokken partijen zijn positief over de resultaten. Daarom blijven ze werken volgens de regels. Wel wordt er nog een extra locatie toegevoegd: het Rodetorenplein. Daarmee zijn er in totaal zes plekken in de binnenstad beschikbaar.
De werkwijze blijft zoals die was: per locatie mag één team van twee of drie wervers aanwezig zijn. De straatwervingsorganisaties kunnen zich vooraf inschrijven via een landelijk reserveringssysteem.

Bezoekers of winkeliers die toch overlast ondervinden kunnen dat melden bij brancheorganisatie Vereniging DDDN, info@dddn.nl. Rechtstreeks melden bij de gemeente kan via www.zwolle.nl/melding of telefoonnummer 14038.

Een flyer met de locaties en afspraken wordt verspreid onder de ondernemers rondom de aangewezen locaties en is daarnaast beschikbaar bij Citycentrum Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button