Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle aan kop na klinkende zege bij Heracles Almelo

Zwolle – PEC Zwolle heeft de topper in de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij Heracles Almelo gewonnen. In een uitstekende eerste helft scoort PEC liefst drie keer via Samir Lagsir, Thomas van den Belt en Lennart Thy. Het is de basis voor de overtuigende 0-3 zege. Hierdoor gaan beide ploegen nu met 44 punten aan kop, al hebben de Zwollenaren nog een wedstrijd tegoed.

Schendelaar onderscheidt zich

PEC Zwolle beleefde een heerlijke eerste helft op Erve Asito. De Zwollenaren konden naar hartelust combineren op het Almelose kunstgras en dat leverde een hoop kansen op. De openingstreffer kwam van de voet van Samir Lagsir. Hij krulde de bal heerlijk in het zijnetje nadat Davy van den Berg de bal slim liet lopen. De openingstreffer had zomaar aan de andere kant kunnen vallen, maar Jasper Schendelaar lette goed op toen Nikolai Laursen alleen voor hem opdook. De 0-1 van Lagsir was het sein voor PEC om te blijven combineren. De thuisploeg was ook na de openingstreffer een paar keer gevaarlijk, maar stuitte steeds op Schendelaar, die zijn ploeg daarmee een goede dienst bewees. De Zwolse goalie keerde in het eerste bedrijf twee pogingen van Laursen en verwerkte ook een vrije trap van Justin Hoogma prima.

Kansen in overvloed

Dankzij het goede keeperswerk bleven de mannen van Dick Schreuder aan de goede kant van de score. Sterker nog, er waren voldoende kansen om de score op te voeren. Onder anderen Thomas van den Belt en Younes Taha hadden de score kunnen opvoeren. Eerstgenoemde deed dit tien minuten voor rust alsnog. De bal kwam voor de voeten van de clubtopscorer uit een vrije trap van Bart van Hintum. Niet veel later kon het volle Zwolse uitvak opnieuw juichen toen Lennart Thy ook zijn doelpuntje meepikte na een ingestudeerde vrije trap. Bij het rustsignaal van scheidsrechter Blank klonk dan ook een striemend fluitconcert voor de thuisploeg.

Storm van tien minuten

De start van de tweede helft stond in het teken van overleven. Heracles ging, zoals verwacht, furieus op jacht naar een aansluitingstreffer en kreeg een hele rits hoekschoppen en kansen. PEC Zwolle bleef echter overeind in die fase, waarin meerdere schoten geblokt werden en de bal ook nog een keer op de deklat stuiterde. Gedurende de tweede helft lukte het de mannen van Schreuder ook weer om met enige regelmaat in de buurt van het doel van Michael Brouwer te komen. Vooral Taha had de kans om het scoreformulier te komen, maar hij was in bepaalde situaties net niet doortastend genoeg.

Professioneel

Enig smetje was het uitvallen van Ryan Thomas. Toen de middenvelder naar de grond ging bij een overtreding van Heracles werd gevreesd voor zijn knie, maar Thomas bleek problemen te hebben met zijn elleboog, waarop hij terecht kwam. Deze schoot kort uit de kom, maar kon snel terug worden gezet. Haris Medunjanin verving Thomas, die sowieso al na een uur gewisseld zou worden. Omdat Heracles in het restant er aan de andere kant amper in slaagde een gevaarlijke aanval op te zetten, bleef PEC Zwolle na het lastige begin van de tweede helft redelijk eenvoudig overeind.

Komende vrijdag komt VVV-Venlo op bezoek in Zwolle. De aftrap in het MAC3PARK Stadion is dan om 20:00 uur.

Heracles Almelo – PEC Zwolle: 0-3 (0-3).

Toeschouwers: 11.430

Scheidsrechter: Blank

Gele kaarten: Hoogma (Heracles Almelo), Taha en Medunjanin (PEC Zwolle)

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Sonnenberg, Rente, Laursen, Roosken, Schoofs (69. Ouahim), Bruns, Vejinoviç(46. Azzaoui), Hoogma, Hansson en Armenteros (46. Nankishi, 89. Satriano).

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Chirino (74. Bogarde), Van Polen, Beelen, Van Hintum, Lagsir, Van den Belt, Thomas (57. Medunjanin), D. van den Berg (82. Casxchili), Taha (82. Zitman) en Thy.