SportVoetbal

Be Quick ’28 glansrijk naar periodetitel

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag op een fantastische manier de periodetitel binnengehaald. Den Ham, mededinger voor de periodetitel, werd in eigen huis met 1-6 afgetroefd.

Be Quick begint uiterst voortvarend aan het duel met Den Ham. Yordi Veldman komt al na een minuut alleen voor de keeper staan, maar schuift de bal net voorbij de paal. Enkele minuten later maakt hij z’n fout goed door een teruggelegde bal van Sertaç Yilmaz in de korte hoek te schieten: 0-1. Het kan allemaal niet op. De kansen blijven komen en in de 11e minuut wordt het al 0-2 als Yilmaz de bal vanuit een rebound hard binnenschiet.

Verrassend genoeg komt Den Ham wat terug in de wedstrijd. De afscheidnemende Tim Nijzink schiet een bal in de kruising, waarmee het 1-2 wordt (13e). Be Quick heeft het hierna even moeilijk om Den Ham af te houden. Het duurt even voor het team van Jan Locht en Rudi Fillet weer grip krijgen op het spel. Als Sander Aarten in de 38e minuut een voorzet van Yordi Veldman binnenkopt, lijkt Den Ham geslagen: 1-3. Veldman, Yilmaz en Blom krijgen nog levensgrote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen.

Den Ham komt toch wat opgepept uit de kleedkamer. De ploeg wil er in ieder geval nog een wedstrijd van maken. Maar als Sander Aarten met een fraaie rebound er 1-4 van maakt is het gedaan. Kevin Zomerdijk maakt in de 59e minuut al 1-5 en daarna is het eigenlijk alleen nog maar de vraag hoe groot de uitslag wordt. Den Ham onderneemt in het restant van de wedstrijd nog doelpogingen via Remmink en Ruiterkamp, maar Be Quick loopt geen verdere schade op. Sander Aarten zal in de 80e minuut de eindstand bepalen op 1-6. Hiermee eindigt het duel met een voor Be Quick geweldige uitslag. De laatste acht duels zijn goed geweest voor 20 punten. De ploeg zal in de stand zevende worden. Als WVF ook nog eens wint van Sparta Enschede, is het helemaal feest. De derde periodetitel is voor Rood Zwart.

Dit betekent een verlenging van het seizoen voor het team. Wedstrijden tegen vv DETO staan nu op het programma. Zij zijn twaalfde geëindigd in de eerste klasse D, waarbij ook zij het seizoen goed hebben afgesloten. De laatste drie wedstrijden werden met winst afgesloten. Zit er nog meer in voor Be Quick, na deze machtige eindsprint?

Be Quick dankt Jur Oosterhof die vandaag voor het laatst als grensrechter in actie kwam in de reguliere competitie.

Opstelling Wibo van Dijk, Ties van Wijk, Laser Arslan, Floris Blom, Emiel Brinkhuis, Kevin Zomerdijk (64. Sander Fillet), Roan Admiraal (83. Kelvin Smits), Yordi Veldman, Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Gianlucca van der Vegt(79. Rob Huisman)