Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Live stream dodenherdenking Zwolle – Ter Pelwijkpark – 20.00 uur

Dodenherdenking – 20.00 – 20.45 uur

Vanavond wordt de dodenherdenking in het Ter Pelwijkpark in Zwolle live uitgezonden via de Live Stream van Jij & Overijssel.

De uitzending begint om 20.00 uur en eindigt om 20.45

Theater na de Dam – Jodenverraadsters – 21.00 – 21.45

Aansluitend wordt vanaf 21.00 uur de theater voorstelling van de Jodenverraadsters uitgezonden.  Deze voorstelling is onderdeel van vier programma’s die het Bevrijdingsfestival Overijssel aanbied onder de titel: Theater na de dam. Dit programma verhoudt zich direct of indirect tot de periode van de Tweede Weredloorlog. Op de familie- en theaterweide in Park de Wezenlanden wordt naast de voorstelling Jodenverraadsters ook nog een herdenkingsconcert aangeboden en de voorstellingen ‘Ooit de oorlog’ en ‘Daar waar een nieuwe oorlog aanklopt moeten we het over liefde hebben’.


Jodenverraadsters – het verhaal

Het waargebeurde verhaal van twee Joodse vrouwen in oorlogstijd. De een verraadt in dienst van de Duitsers honderden van haar eigen volk. De ander begint een verhouding met een NSB’er om haar familie te redden. Ook hun omgeving wordt hierdoor beïnvloed. Je ziet hun twijfels over wat goed of fout is, want liggen de dingen niet gewoon anders als het oorlog is? Over mensen in oorlogstijd die onmenselijke keuzes moeten maken. Hoe slachtoffers daders worden. Waartoe ben je bereid om te redden wat je dierbaar is? En kun je daarin ook te ver gaan?

Aan de hand van de gelijknamige tekst van Helmert Woudenberg hebben acht derdejaars studenten van ArtEZ van de opleiding Docent Theater te Zwolle een voorstelling gemaakt over verraad, vrijheid en de verstrekkende gevolgen van de keuzes die je maakt.

Live Stream Dodenherdenking Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button