Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieProvinciale Staten 2019Voorpagina

LIVE – Eerste lijsttrekkersdebat Provinciale Statenverkiezingen 2019

Vanuit de oude Statenzaal in de Diezerstraat

Start livestream 20.30 uur uur 6 februari 2019


Zwolle – Commissaris van de Koning Andries Heidema geeft woensdagavond het officiële startschot voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in de oude Statenzaal, aan de Diezerstraat.

Foto © Peter Denekamp

“Een zichtbare campagne is ontzettend belangrijk, zodat inwoners weten wat ze te kiezen hebben, de thema’s kennen waar de provincie over gaat. Over hoe we wonen en werken en ons vervoeren. Over de verduurzamingsslag die we samen moeten maken. Het is heel belangrijk om te stemmen op 20 maart, want het gaat over de toekomst van onze leefomgeving,” zegt Andries Heidema.

Tijdens de bijeenkomst worden de lijsttrekkers voorgesteld, en wordt de Overijsselse stemwijzer gepresenteerd en in gebruik genomen. De stemwijzer is vanaf dat moment te vinden op de provinciale verkiezingssite.

Eerste lijsttrekkersdebat

Aansluitend vindt het eerste lijsttrekkersdebat plaats. Het debat wordt geleid door Simon Dirk Terpstra en Boudewijn Koops. Het debat staat in het teken van “Het Verkiezingsprogramma van Overijssel”, een project waarin RTV Oost de afgelopen maanden de mening van duizenden Overijsselaars heeft gepeild op provinciale thema’s als verkeer en mobiliteit, duurzame energie, cultuur en natuur & landbouw.

Provinciale Verkiezingssite
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button