112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bar Bruut is vrijdagavond gewoon open gegaan; interview met eigenaar Kooistra

Foto's: Peter Denekamp

Zwolle – Bar Bruut ging vrijdagavond om 22:00 uur weer open. Ondanks dat de gemeente daar geen toestemming voor heeft gegeven.  Onze verslaggever sprak met eigenaar Bob Kooistra. Kooistra zegt dat hij zijn personeel en publiek niet langer wil teleurstellen en dat de situatie hem geen keus laat. Bruut moet open om een faillissement af te wenden.

Lees het interview hieronder terug.


Er is van alles gebeurd. Je bent een week dicht geweest vanwege de granaatplaatser. Die week begreep je. Maar waarom zou je vanavond nog steeds dicht moeten?

Twee dagen geleden is het sluitingsbevel eraf gehaald. De politie heeft aangegeven dat het, met betrekking tot de openbare veiligheid, het is niet meer nodig. Dus we mochten weer open. Maar gisteren hebben we te horen gekregen dat we vanwege een administratieve handeling, daar kwam het in feite op neer met de vergunning, we niet open mogen van de gemeente. Terwijl ik de afgelopen vijf maanden om diezelfde reden wel open ben geweest. Dat zou betekenen dat, als ik dit nog één of twee keer meemaak, dat ik de zaak kan verkopen.

Dat schreef je ook. Ik moet dit weekend wel open want anders kan ik mijn zaak wel sluiten en ik heb hem net vijf maanden.

Ja dat klopt, het is noodgedwongen. Je bent financieel zo afhankelijk, ook je medewerkers, er werken 20 man hier.  Ik kan moeilijk aan ze verkopen dat ze hun baan moeten opzeggen vanwege wat administratiewerk. Dus in het belang van mijn medewerkers, in het belang van het publiek dat hier graag komt  én financieel gezien moet ik wel open. Ik kan niet anders.

Ben je niet bang dat er dadelijk een hele grote agent binnenkomt die zegt. Nou Bob, leuk dat je dat belangrijk vindt, maar de gemeente die zegt dit ..

Dat zou ik niet rechtvaardig vinden. En ik ben wel erg benieuwd naar verdere uitleg.

Leg dat heel even uit. Dat café heb je vijf maanden geleden overgenomen. Dan moet je een vergunning aan gaan vragen. Jij zegt ‘Mijn bedrijf is helemaal gecheckt. Ik doe zelf de beveiliging.’ Je hebt naast dit café een beveiligingsbedrijf, ‘dus eigenlijk voldoe ik aan alles maar moet er alleen nog een handtekening onder.’

Ja daar komt het in feite op neer. Ik zou graag mijn vergunning ontvangen.

Als je die vergunning al had gehad vorige week  dan was je vanavond gewoon weer open geweest en dan was er geen enkele reden om niet open te zijn.

Ja daarom vind ik ook dat we vanavond gewoon open mogen zijn.

Terug naar die granaat. Heel Zwolle vraagt zich af waarom iemand een granaat aan de deur van een café hangt?

Wat ik vermoed is dat het bedoeld is om mijn tent dicht te krijgen. Dus uit afgunst. Nou dat is vorig weekend ook gelukt. Nu ben ik blij met het bericht van de politie dat het hersluitingsbevel is opgeheven. Dus daarmee neem ik aan dat, het granaatverhaal, dat daar verder geen gevaar meer aan is. Ze hebben  ook gezegd ‘Voor de publieke orde kun je dit weekend weer open.’

Enig idee dan, je zegt dat het uit afgunst is. Is het een oude eigenaar, is het iemand die een hekel aan Bob Kooistra heeft? 

Dat is een goeie. Als ik zelf weet wie dat zou kunnen zijn dan zou ik daar graag met diegene over aan tafel gaan zitten.

Wat verwacht je vanavond? Heel veel publiek, heel veel mensen die uit nieuwsgierigheid vanavond komen kijken?

Ik hoop het wel en ik verwacht ook een ordelijk verloop van de avond.

Hoe heb je dat dan geregeld? Wan je staat zelf met een mooie V op de borst. Heb je zelf heel veel beveiligers ingehuurd voor vanavond?

J,a omdat ik natuurlijk wel wat extra publiek verwacht heb ik besloten om de beveiliging op te schalen. Juist om te laten zien hoe veilig Bruut is. Die veiligheid willen we gewoon waarborgen, we willen dat we echt een goed weekend ingaan. En ik kan me niet voorstellen dat er iemand nadeel heeft bij het feit dat wij open zijn.

Want Bruut hoort wat jou betreft gewoon bij de cafés die in de Voorstraat zitten.

Bruisend Zwolle is een onderdeel van horeca Zwolle en daar doen we graag aan mee. En daar heeft de gemeente zich ook altijd hard voor gemaakt voor ondernemers. Dus ik verwacht ook dat we hier uit komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button