Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleRadio

Line-up Bevrijdingsfestival Overijssel bekend

Zwolle – Bevrijdingsfestival Overijssel heeft dinsdagavond haar programma bekend gemaakt voor de 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. Al eerder maakte ze de naam Tom Walker bekend, maar daar kunnen we Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN, MY BABY, Novastar, La Pegatina en nog zo’n 30 bands, verdeelt over 5 podia, aan toe voegen. Het gratis festival, dat ieder jaar zo’n 130.000 bezoekers trekt, brengt naast een muzikaal programma ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘In vrijheid kiezen’.

Het festival start met een Vrijheidsmaaltijd voor zo’n 500 inwoners uit Overijssel. Aanmelden voor de Vrijheidsmaaltijd kan via de website van het Bevrijdingsfestival. Hierna wordt het festival officieel geopend met het aansteken van het vrijheidsvuur door sporters van Atletiekvereniging PEC1910. De eerste artiest die op het hoofdpodium staat is MAAN. MAAN is een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid en vliegt door heel Nederland. De rapper Snelle opent op podium Abbott en op het Windesheim Danstheater Zino Chavez & Gigi Morena.

Het inhoudelijke programma wordt vormgegeven door projecten die aan de hand van een vrijheidroute over het terrein te bezoeken zijn. In het Wereldpaviljoen, dat dit jaar verplaatst is naar de Bloementuin, krijgt het cultureel dorpsplein van het festival nog beter vorm. In het Wereldpaviljoen worden onder andere de keukentafelgesprekken georganiseerd over interessante onderwerpen, maar is er ook volop ruimte elkaar te ontmoeten en het gesprek aan te gaan. Om vijf minuten voor vijf staat Zwolle met heel Nederland weer op een bijzondere manier stil bij onze vrijheid.

Ook is er dit jaar weer een uitgebreide familieprogramma. De gezellige en kindvriendelijke Familieweide staat weer bomvol met muziek, theater en vermaak en wordt geopend door de Hippe Gasten. Ook herhalen we het succes van vorig jaar ‘Ontdek de Wereld van Morgen’. Hier kunnen kinderen zelf ontdekken hoe je beter voor het milieu kunt zorgen, beginnend in je eigen achtertuin.

In de aanloop naar 5 mei staan er ook tal van onderdelen op programma. Er zijn weer vrijheidscolleges. Dit keer met Aafke Romeijn (ma 8 april), Sinan Can (wo 10 april) en Ronald Giphart (zo 5 mei). Ook wordt er gestart met een heuse Podcast die al voor 5 mei te beluisteren is, er komt een Diner Liberté en is er op 3 en 4 mei weer een mooi programma in samenwerking met de Zwolse Theaters onder de noemer Theater na de Dam.

Bevrijdingsfestival Overijssel 2019

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button