Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Lid In de Orde van Oranje-Nassau de heer Jan J. Meiberg uit Zwolle

Zwolle zondag 5 oktober  – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft vandaag om 12.15 uur de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan de heer Jan J. Meiberg. De heer Meiberg ontvangt de onderscheiding voor zijn 50-jarige bestuurlijke en vrijwillige verdiensten voor de Rooms Katholieke Parochie en Kerk in Zwolle. De uitreiking vindt plaats na de communie tijdens de eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwebasiliek aan de Ossenmarkt.

Inzet voor Rooms Katholieke (kerk)gemeenschap in Zwolle.

Al ruim 50 jaar zet de heer Meiberg zich bestuurlijk en vrijwillig in voor de Rooms Katholieke Parochie Thomas à Kempis  in Zwolle in het algemeen en de Onze Lieve Vrouwebasiliek in het bijzonder. In de 50 jaar dat de heer Meiberg aan het Parochiekoor Onser Liver Vrowen Sengers  van de Onze Lieve Vrouwebasiliek verbonden is, vervulde hij tot  2013 bestuursfuncties. Hij was tien jaar penningmeester en secretaris en is twee maal als voorzitter actief geweest.  De heer Meiberg is benoemd tot erevoorzitter.

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Bij de liturgieviering in de Onze Lieve Vrouwebasiliek is hij cantor bij de Schola Cantorum de zanggroep die Gregoriaanse missen verzorgt. Mede dankzij zijn inzet is het gelegenheidskoor van de voormalige Michaëlkerk en het rouw- en trouwkoor van de Onze Lieve Vrouwebasiliek succesvol samengevoegd. De heer Meiberg is voorzitter en secretaris  van het gelegenheidskoor dat zingt bij bijzondere vieringen. Tevens is hij lid van de Cantorgroep van de Theodorakapel van het woon- en zorgcentrum Nieuwe Haven. Naast de genoemde koorlidmaatschappen is de heer Meiberg ruim veertig jaar lid geweest van het Groot Mannenkoor Zwolle en heeft zich twee periodes bestuurlijk ingezet als secretaris van het koor. Voor zijn inzet is de heer Meiberg benoemd tot ‘Lid van Verdienste’.

De heer Meiberg was daarnaast onder andere actief als broedermeester van de bedevaart naar het Duitse Kevelaer, hij was Basiliekwachter, assisteerde bij de jaarlijkse stembeurt van het Maarschalkerweerd-orgel, en bezocht zieke parochianen om de communie te brengen.

Kerkmuziek

Voor zijn kwaliteiten op het gebied van de kerkmuziek is de heer Meiberg  onderscheiden met een zilveren medaille van de Nederlandse Sint Gregorius Vereniging. Voor zijn totale inzet voor de Rooms Katholieke Kerk ontving hij in 2004 de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia’.  De jarenlange inzet van de heer Meiberg is van onschatbare waarde voor de Rooms Katholieke (kerk)gemeenschap in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button