EconomieNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Lichtroute en opvallende nieuwe sfeerlampjes verlichten de binnenstad deze winter

Zwolle – Samen met het ZwolleFonds gaat de gemeente investeren in nieuwe sfeerverlichting om de binnenstad in de wintermaanden aantrekkelijker en feestelijker te maken. De verschillende straten en buurten in de binnenstad worden door sfeervolle verlichting met elkaar verbonden, maar krijgen ieder een eigen uitstraling. Gemeente en ZwolleFonds hebben gekozen voor het voorstel van Starlight. In dit voorstel krijgen alle winkelstraten een eigen herkenbare sfeer.
Impressie Bethlehemkerkplein

De sfeerverlichting is duurzaam (LED) en komt in alle straten waar ondernemers van het ZwolleFonds zijn gevestigd. Het gebied waar sfeerverlichting komt te hangen is twee keer zo groot als in voorgaande jaren. Dat betekent dat onder andere ook de Thorbeckegracht, Jufferenwal en het Spinhuiskwartier feestelijk worden verlicht.

Daarnaast worden ook de bomen op de pleinen en de bruggen over de stadsgracht in de maanden november tot en met januari voorzien van sfeerverlichting. Verder zullen er op verschillende plekken in de binnenstad opvallende lichtobjecten komen. De verschillende objecten vormen een lichtroute door de stad. De verlichting zal eind oktober worden opgehangen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button