Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Lichtbeeldenroute brengt vrolijke noot in de stad’

Zwolle – De straten, pleinen en bruggen in de binnenstad van Zwolle hebben ’s avonds een magische gloed van sfeerverlichting. Donderdagavond werd ook voor het tweede achtereenvolgende jaar de lichtroute weer geopend. Bezoekers van de historische binnenstad van Zwolle komen via de lichtroute wandeling  langs 12 bijzondere lichtobjecten en de highlights van de stad.

Vrolijke noot

Gerard Dooremolen, voorzitter van winkeliersvereniging Citycentrum is blij met de route: “Met name rond de kerstdagen en de winterse maanden, als de wereld zo donker en grauw is, dan is de lichtroute toch een vrolijke noot in de stad.” Cultuurwethouder Monique Schuttebeld spreekt van een waardevolle toevoeging: “Ik vind het fantastisch. Het voegt echt wat toe aan de binnenstad. Het maakt het nog sfeervoller. Ik wordt er heel blij van. Ik zie mensen die er naar kijken, die worden er ook blij van. Een soort Disney gevoel.”

Thema’s

Nieuw dit jaar is het lichtobject Achter de Broeren,  de Giant Star Bal. Een bal waar de bezoekers even in kunnen zitten, helemaal omringd met lichtjes. “Rendier en kerstman hadden we al. De bal is er nu bijgekomen. ” vertelt Dooremolen, “Maar er is op dat thema wel veel meer te bedenken. Als we kijken naar het IJsbeeldenfestival en het Wereld beroemde verhalen festival, dan kunnen we met die thema’s oneindig variëren in de lichtbeelden.

Plattegrond lichtroute

De eyecatchers zijn 6 december 2018 t/m 6 januari 2019 te bewonderen. De papieren versie van de plattegrond is verkrijgbaar bij o.a. Waanders in de Broeren, Stadkamer Zwolle, Odeon de Spiegel, Stadscafé Blij en verschillende andere winkel- en horecagelegenheden.

Lichtbeeldenroute
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button