Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Licht aan het einde van de Van Karnebeektunnel; hij is weer open

Zwolle – Het was de afgelopen twee weken voor menig fietser en voetganger behoorlijk afzien. In plaats van de geleidelijke route naar werk of school via de Van Karnebeektunnel moest twee weken lang flink getrapt worden om de steile blauwe spoorbrug op te komen. Dit was de enige omleidingsroute om vanuit Zuid aan de andere kant van het spoor te komen. Dinsdag aan het eind van de middag ging de tunnel weer open.

Overigens waren sommige Zwollenaren ook blij verrast door het mooie uitzicht vanaf de hoge spoorbrug, lieten ze op sociale media weten. Of de spoorbrug een blijvertje wordt voor sommige fietsers en voetgangers moet de komende periode uitwijzen.

n de Van Karnebeektunnel vonden regelmatig eenzijdige ongevallen plaats. De vorige stoepranden waren hiervan een oorzaak. Als mensen vanuit het daglicht de tunnel inreden, zagen mensen soms de trottoirbanden over het hoofd. Met als gevolg dat fietsers vielen. De randen zijn nu aangepast met een band die in geval van nood overreden kan worden. Daarbij is de band reflecterend, zodat deze beter zichtbaar is voor gebruikers van de tunnel. Interessant is dat de trottoirband zelf reflecterend is door speciale korrels op de band, er zit dus geen verflaag of sticker op. Dit is de eerste locatie in Zwolle die een band heeft van dit materiaal.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button