Voorpagina

Librije maakt voor 400 daklozen stamppot bij Leger des Heils

Zwolle – Restaurant De Librije organiseert in samenwerking met singer-songwriter Theo Lens een serie stamppotconcerten die alleen toegankelijk zullen zijn voor daklozen. Dit meldt de Misset Horeca.

400 man stamppot

Aanstaande zaterdag 30 januari is de aftrap in Zwolle. Bij het Leger des Heils aan de Burgemeester Drijbersingel kunnen de daklozen genieten van een door de Librije bereidde maaltijd. Singer Songwriter Theo Lens zal tijdens het etentje optreden.

‘We vinden het een hartstikke leuk initiatief’, zegt Thérèse Boer van De Librije in de Misset. ‘Er wordt voor 400 man stamppot gemaakt. Dat doen we graag voor dit doel.’

Theo Lens

Singer Songwriter Theo Lens werkt graag mee aan de stampotconcerten. Hij  is zeer bewogen als het over daklozen gaat. In zijn nummer ‘Take Me As I Am’ staat de roep om ‘geaccepteerd te worden zoals je bent’ centraal. Theo: “Tijdens de opnames voor mijn album ‘Home at last’ in New York kwam ik een dakloze van rond de 30 jaar tegen, bij de Metro nummer 7, die op straat lag te trippen. Niemand schoot hem te hulp en hij lag daar gewoon in zijn eentje dood te gaan. Dat maakte diepe indruk op mij en ik vroeg me verbijsterd af: Hoe kan dat?”.

Librije doet wel vaker maatschappelijk bewogen projecten. Zo werd er in 2012 snert verkocht op station Zwolle voor de aardbevingsslachtoffers in Haïti.

In 2012 ging De Librije met de Nederlandse Spoorwegen snert verkopen op het station van Zwolle. De opbrengst ging toen naar de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button