LevensbeschouwingLifestyleNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieZorg & Welzijn

LHBTI-community en Zwolse kerken houden ‘Viering van Liefde’

Zwolle – Op zondag 13 januari aanstaande vindt vanaf zeven uur ’s avonds in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat een ‘Viering van Liefde’ plaats.

De boodschap die de initiatiefnemers willen uitdragen is dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Er zijn sprekers vanuit kerken en de LHBTI-gemeenschap. Bezoekers kunnen bijdragen aan een gebaar door een ‘bloem voor de liefde’ mee te nemen en te leggen bij een steeds groter wordend divers boeket. Na afloop is er koffie en thee in de kloostergang.

De viering is een initiatief van de belangenorganisatie COC Zwolle, Stichting Zwolle Pride, de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat, Academiehuis Grote Kerk, de LHBTI-gemeenschap en diverse kerkgenootschappen, in samenwerking met de gemeente Zwolle.

De initiatiefnemers willen met de viering een krachtig en liefdevol signaal afgeven voor liefde, begrip en verbondenheid. Ze stellen dat de liefde er is om gevierd te worden. Ieder mens, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit, verdient het om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button