Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 65.000 euro; o.a. Oranjepret

Zwolle – Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle trapt het jaar af met financiële steun voor dertien projecten voor de Zwolse jeugd tot en met 25 jaar. Alle projecten passen binnen de doelstellingen van het fonds en dragen bij aan de educatieve en/of duurzame ontwikkeling van Zwolse jeugdigen.

Deze beslisronde sprongen een paar projecten sprongen in het oog. Dat geldt voor het ShowdeKnetter festival van Zwolle Presents waarbij optredens van jong cultureel talent in een vernieuwde opzet toegankelijk worden gemaakt voor een breder publiek. Ook is het bestuur enthousiast over CeleRacing. Bij dit project ontwerpen en bouwen de leerlingen van het Celeanum zelf een duurzame elektrische auto. Met deze auto doen ze mee aan de race Eco-marathon die dit jaar in Frankrijk wordt gehouden. Het project wordt volledig door leerlingen van het Celeanum georganiseerd en geregeld.

Bij een aantal duurzame en degelijke projecten is het bestuur zo overtuigd van hun meerwaarde op de lange termijn dat deze op meerjarige steun mogen rekenen. Dat geldt voor het Bevrijdingsfestival Overijssel, de (schuld)hulpprojecten voor jongeren van stichting Present en het Noodfonds, de Bruisweken (introductiedagen nieuwe studiejaar) voor hbo en mbo, de Maatjestrajecten van Hart voor Zwolle waarbij jonge Zwollenaren worden gekoppeld aan eenzame Zwollenaren. Een nieuwe partij die op meerjarige steun mag rekenen is Oranjepret, de jaarlijkse Koningsdagviering in Park Eekhout. Deze viering wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd met een klein budget en is elk jaar weer succesvol.

Verder ontvangen de volgende vijf projecten een bijdrage. Overcoming Obstaclerun voor de scholierenrun in Stadshagen, Vrije Evangelisatie Zwolle voor een buitenfitnessapparaat bij jongerencentrum De Bunker, Youth for Christ voor twee projecten: de huiswerkplek in Westenholte en een jongerenreis naar Noorwegen voor jongeren uit financieel kansarme gezinnen. En last but not least Reis met je hart voor sociale vakanties voor financieel kansarme gezinnen.

De komende jaren wil het bestuur extra geld vrijmaken voor projecten die bijdragen aan armoedebestrijding en jeugdzorg (met name het thema weerbaarheid).

Wil je ook subsidie aanvragen? Het Hervormd Weeshuisfonds geeft graag aan duurzame en eigentijdse projecten die vallen binnen de doelstellingen. Belangrijk hierbij is dat je voor een deel al financiers hebt gevonden. Doe eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage. Je kunt nog tot maandag 29 april 2024 17.00u een aanvraag indienen voor de tweede beslisronde van 2024.

En als je een cultureel project hebt waarvoor je maximaal €2.000 wilt aanvragen bij ons, mag je ook een vlog insturen in plaats van een projectplan. Meer informatie hierover vind je op onze website.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis Een vermogensfonds dat Zwolse jeugdigen tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. De giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button