Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle slaat toe in slotfase bij Excelsior

Zwolle – PEC Zwolle heeft een uiterst belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Excelsior wordt in Rotterdam verslagen dankzij doelpunten van Kingsley Ehizibue en Younes Namli. PEC Zwolle stijgt daardoor naar een twaalfde plek op de ranglijst.

In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Jaap Stam meer dan prima. Er werd gecombineerd en ook het rijtje kansen dat de Zwollenaren kregen, was behoorlijk. Al binnen twee minuten had Mike van Duinen zomaar voor 0-1 kunnen zorgen. Zijn poging werd echter gekeerd door Excelsior-keeper Alessandro Damen. Die sluitpost was diverse keren een sta-in-de-weg voor PEC Zwolle. Zo keerde de keeper inzetten van Younes Namli, Lennart Thy en Van Duinen. Exceslior kon daar in de eerste helft vrij weinig tegenover stellen. “We moeten leren om onszelf te belonen. We moeten de kansen een keer afmaken. Gelukkig krijgen we ze vandaag niet tegen,” vertelde aanvoerder Bram van Polen.

Want in de tweede helft bleef PEC Zwolle de bovenliggende partij. Alleen in het eerste kwartier na rust niet, toen de Kralingers via Luigi Bruins een enorme kans kregen. Doelman Mickey van der Hart, hersteld van zijn tegen Ajax opgelopen blessure aan zijn hand, tikte de bal over het doel. Na dat mindere kwartiertje kwam PEC weer beter in het spel.

Dat leverde tien minuten voor tijd de 0-1 op. Kingsley Ehizibue stond op de juiste plek om de bal binnen te koppen. Even was er onduidelijkheid of de bal daadwerkelijk over de doellijn was gegaan, maar de assistent-scheidsrechter kon die bevestiging geven. Twee minuten later besliste Younes Namli de wedstrijd. Hij slalomde door de defensie van Excelsior en schoot beheerst raak. ,,Ik was blij dat-ie een keertje scoort. Als hij dat verbetert is-ie ook niet meer te houden voor ons”, vond captain Van Polen over Namli. PEC Zwolle speelde het duel vervolgens professioneel uit, waarna het feestje met het uitverkochte en sfeervolle uitvak kon beginnen.

Excelsior Rotterdam – PEC Zwolle 0-2 (0-0).
Toeschouwers: 4.093
Scheidsrechter: Mulder
Gele kaarten: Lam en Van Polen (PEC Zwolle)
Excelsior Rotterdam: Damen, Fortes, Oude Kotte, Mattheij, Burnet, Koolwijk, Schouten, Bruins, Anderson (66. Eckert), Omarsson (73. El Hamdaoui), Edwards
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Lachman, Lam, Paal, Hamer, Clement (83. Bouy), Ehizibue, Namli, Van Duinen (65. Elbers), Thy (77. Flemming)
82. Ehizibue 0-1