EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Leukedingewinkel Flying Tiger is op zoek naar winkelpand in Zwolle

Zwolle – De Deense leukedingewinkel Flying Tiger is op zoek naar een winkelpand in Zwolle. Het concern dat nog het meest op de Hollandse Hema lijkt heeft in Nederland inmiddels 18 vestigingen. Nummer 19 komt in Apeldoorn, en voor nummer 20 wordt er door het concern in Zwolle rondgekeken voor een geschikte locatie. Internationaal gezien heeft de keten 604 winkels in 28 landen.

Feel good muziek

De winkelformule uit Denemarken is wars van online shoppen, onderscheidt zich met muziek en probeert de vrolijke snaar te raken van het winkelende publiek. Loop je in de winkel, dan kan het maar zo zijn dat je Amy Winehouse uit de luidsprekers hoort komen, maar dan wel gevolgd door een Good Vibrations Remix van de Beach Boys.

Eigen design

De winkel valt op door haar sterke huismerk. In de schappen kom je fietskralen tegen maar ook een erwt kussen, waterballonnen en bekerhouders. Met deze unieke producten trekt de winkel klanten en heeft bovendien een aantrekkelijke marge. Omdat de producten alleen te koop zijn bij Flying Tiger, wordt er door de consument ook niet voor geshopt op internet.

Veel van deze producten ontwerpt Flying Tiger zelf. Dit Deense design slaat aan in Nederland omdat de cultuur, taal en smaak van de Denen veel lijkt op die van de Nederlanders.

Wanneer en of de Flying Tiger definitief in Zwolle komt is nog niet bekend.

 

Flying Tiger website

Gerelateerde artikelen

Back to top button