Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Let op: ‘Vleermuis in de raadzaal, deuren dicht houden’

Zwolle – Er fladderde een vleermuis in de raadzaal van het gemeentehuis in Zwolle. Dinsdagochtend troffen de schoonmaaksters het beestje aan. Daarop werd door de gemeente direct de dierenambulance ingeschakeld.

De medewerkers van de dierenambulance Zwolle hebben vervolgens op allerlei manieren geprobeerd om het dier te vangen. Maar het plafond van de raadzaal maakte het er niet makkelijker op. Dit sierplafond is opgebouwd uit allerlei hoekjes waar de vleermuis makkelijk in weg kan kruipen. Aan het eind van de middag werd de reddingsactie gestaakt.

Om het dier toch uit de raadzaal te bevrijden is besloten om het over een andere boeg te gooien, vertelt woordvoerder Marieke Stenfert van de gemeente Zwolle: “De medewerkers van gemeente Zwolle hebben gisteravond de lichten uitgedaan en vanmorgen bij binnenkomst gekeken of de vleermuis er nog was. Maar zelfs metingen met een speciaal apparaatje leverden geen activiteit meer op. ” Grote kans dus dat de vleermuis weer buiten is.

Het mooie weer van de afgelopen dagen is vermoedelijk de reden dat de vleermuis de raadzaal binnen was gevlogen. Vroeg ontwaakt uit de winterslaap: “Hij wilde waarschijnlijk naar buiten vliegen, maar vloog in plaats van de buitenlucht de raadzaal binnen”, besluit Stenfert.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button