Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Leren over groenten via QR-codes op het Lübeckplein

Zwolle – Ze staan er al een tijdje, de bakken met groenten op het Zwolse Lübeckplein. Het is een project van de Straatboer in opdracht van de gemeente Zwolle. De groentes gaat van tomatenplantjes en groene bonen tot rode bieten. Sinds kort zijn er ook QR-codes bij de bakken geplaatst. Zo kunnen de plukkers ontdekken wat ze met de groenten kunnen doen.

Winnend idee

Na het uitschrijven van een wedstrijd door het gemeente om het plein te vergroenen kwam het idee van de straatboer als één van de winnende ideeën uit de bus. Door het groen wordt het in de zomer minder heet op het plein en kan er meer water worden opgevangen bij flinke regenbuien. Een leuke bijkomstigheid is dat iedereen de groeten mag plukken.

QR-code

De QR-codes kunnen de plukkers met de telefoon scannen. Zo weten de plukkers wat er groeit, maar ook wanneer de plant geoogst kan worden, wat voor recepten er mee kan worden gemaakt en hoe je de planten in de eigen tuin plant. “Zo inspireren we mensen om zelf aan de slag te gaan om hun eigen tuin eetbaar te maken”, aldus Christiaan, initiatiefnemer.

Mini-bomen

Op het Lübeckplein is het niet te zien, maar het plein is ook het dak van de parkeergarage die onder het Lübeckplein zit. Het was een extra uitdaging om het te vergroenen. In het najaar van 2020 zijn er nieuwe plantenbakken gevuld met planten en mini-bomen.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button