Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Leren over de natuur in het ‘nieuwe’ Nooterhof

Zwolse centrum voor duurzaamheid en natuur- en milieueducatie

Zwolle – Leren over de natuur en het milieu! Waar kan dat beter dan in de Nooterhof. Vanaf januari 2022 is er dan ook hard gewerkt aan het natuurpark als het nieuwe Zwolse centrum voor duurzaamheid en natuur- en milieueducatie. Het groenfestival Natuurrijk Zwolle liet de bezoekers zondag kennis maken met deze nieuwe Nooterhof, de organisaties van het Nooterhof Netwerk en de activiteiten in het park.

 

Nooterhof

Natuureducatie DRIL

Bezoekers genoten van de verschillende ontdekworkshops. Van moestuinieren tot samen met de jonge natuurliefhebbers van ‘Natuureducatie DRIL’ onderzoeken wat er leeft in het water van de amfibieënpoel. De waterplaats van de Nooterhof staat bekend als dé plek voor de allerkleinsten om al spelend te ontdekken.

tekst gaat verder onder de foto’s

Meike Beumer (rechtsboven) van Natuureducatie Drill

Ontmoeten

Ook kon kennisgemaakt worden met de organisaties van het Nooterhof Netwerk: KNNV, IVN, VWS Thales, Milieuraad en Stichting Zwolle Groenstad. Onder de nieuwe terrastent bij het Earthship kon wat lekkers worden gegeten en gedronken.

De Nooterhof is iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open van 11 tot 5 en is te vinden aan de Goertjesweg in Zwolle.

Henk Mellema, de nieuwe beheerder van De Nooterhof

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button