Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Leon Moorman naar het Songfestival?


Zwolle – Hij speelde stiekem al eerder met de gedachte. Maar nu wordt het toch ineens een serieus plan. Leon Moorman: “Het is tegelijk serieus en niet serieus. Ik ga er van uit dat ik toch niet uitgekozen wordt.” De Zwolse zanger treedt sinds een paar jaar op onder zijn eigen naam en in zijn eigen taal, het Drents (net als Zwols een Nedersaksisch dialect). 31 Augustus is de laatste dag dat inzendingen voor het Euro Songfestival kunnen worden ingestuurd en precies op die dag trok Leon de stoute schoenen aan en stuurde drie nummers in naar de Nederlandse organisatie.  

[Het nummer Knooin van Leon Moorman was al eens de TopPepper van de Week] 

Met het nummer Knooin, sleepte hij al eens een grote prijs op een Songfestival in de wacht. Dat was destijds op het Songfestival voor minderheidstalen. Met het nummer vertegenwoordigde Moorman daar het Nedersaksische taalgebied. Ook de drie nummers die hij instuurde zijn weer in het Drents, één van de redenen waarom hij zelf denkt minder kans te maken. Ook moeten het nog niet uitgebrachte nummers zijn: “Dat maakt het allemaal wat lastiger!”

Het was overigens zijn vriend – en maker van de videoclips – Roy van Veen die Leon het laatste duwtje gaf. Roy belde met RTV Drenthe om zijn vriend te promoten. Het is nu afwachten of de organisatie Leon een kans wil geven.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button