Zwolle – Zwolle scoort goed als het gaat om lekkere koffie. In de Koffie Top 100 2017 van Misset Horeca staan maar liefst 7 Zwolse horecagelegenheden. Je komt de Zwolse koffiezaakjes tegen vanaf de 12e positie. Welke koffie ze serveren, van welke machine en wat de jury van Misset ervan vond lees je hieronder. Opvallend detail?! Alle Zwolse zaken uit de Top 100 serveren koffie van de Zwolse Brander Mocca ‘d Or of van de brander de Eenhoorn uit Kampen. Alleen Pistache schenkt de 100% arabica van het Italiaanse Illy.
12. Bar & Brood
‘Strakke en stijlvolle lunchroom, waar de gevel en tafels zo zwart zijn als ristretto. Gastvrije medewerkers: ook al zit het terras vol, ze nemen de tijd overal de broodjes en drankjes toe te lichten. Ook geven ze bij alle koffies uitleg over de smaken in het kopje.
Koffie: Mocca d’Or
70. Everyday Bread and Coffee
‘In dit bakkerscafé waar brood en patisserie zelf worden gemaakt, wordt de jury ontvangen door een gastvrije barista die zichtbaar veel plezier in zijn werk heeft en graag zijn kennis en liefde voor koffie deelt met zijn gasten.’
Koffie: Mocca ‘d Or
72. Cafe Foye
‘Voor de pauzes in de voorstellingen van theater Odeon, waarvan Café Foyé onderdeel is, staan Bravilors, op andere momenten serveert hoofdbarista Niels ten Zijthof filterkoffie uit de Bunn’
Koffie: De Eenhoorn
76. Pistache
‘De lungo van Pistache heeft een volle smaak met tonen van walnoot en een klein pepertje. Optisch is het een schitterende lungo.’
Koffie: Illy
Lees hier het hele juryrapport
78. Holland Zwolle
‘De americano die Holland Zwolle serveert, heeft een goede verhouding tussen water en espresso. Een erg vriendelijke koffie met een toon van nootmuskaat van Eenhoorn Kopta Gayo Mountain.
Koffie: De eenhoorn
Lees hier het hele juryrapport
83. Proefiz
‘De espresso van Proefiz in Zwolle – iets lager op de lijst dan de zustervestiging in Assen die op plek 7 staat – heeft een prachtige crema. Zeer mooi dik, gesloten en elastisch.’
Koffie: Mocca d’Or
Lees hier het hele juryrapport
93. Villa Suikerberg
‘We zien bij de barista trots en enthousiasme, en er is kennis aanwezig. Zo wordt elk shot afgewogen en daarbij de ratio gecheckt.’
Koffie: Mocca ‘dOr
Lees hier het hele juryrapport