Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

‘Lekker uit je Panty gaan’ bij Dans Lokaal

Gina Maria: "Nee, niet letterlijk hoor, haha"

Zwolle – Lekker uit je panty gaan.” zo omschrijft Gina Maria het dansfestijn voor 60-plussers van aanstaand weekend. Maar Dans Lokaal is veel meer dan alleen lekkere muziek draaien en dansen. Hele vriendschappen onstaan er op het evenement waar naast Gina ook bijvoorbeeld  WIJz, Hedon en de Stadkamer bij betrokken zijn. In Studio Stadkamer vertelde Gina – die ook het management van Henk & Mick doet  – dat er nog veel meer leuks aan komt.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma op Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het huiskamercafé in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Wie Gina Maria zegt, denkt tegenwoordig gelijk aan het succesvolle duo Henk & Mick. En daar heeft ze natuurlijk – als manager – ook alles mee te maken. Maar ze doet veel meer. Zo is ze ook betrokken bij Dans Lokaal. Een dansevenement in Hedon voor 60-plussers. Behalve het bieden van een leuke middag vol dans en muziek zit er veel meer achter. Gina: “Hele vriendschappen ontstaan er tijdens die middagen, en dat is prachtig om te zien. Mensen blijven elkaar ook na die tijd ontmoeten.”  Dans Lokaal, waar ook onder andere Hedon en welzijnsorganisatie WIJz bij betrokken zijn, is mede ontstaan om de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

De altijd goedlachse Gina Maria was te gast in de studio van Radio Focus. ©RTV Focus

Leuke plannen

“Maar,” zo vertelt Gina, “Het is vooral ook een leuke middag, waarbij je eens lekker ‘uit de panty kunt gaan’, hahaha”. De tweede editie van Dans Lokaal is helaas alweer uitverkocht, maar er volgen er zeker meer. Naast Dans Lokaal zijn de betrokken organisaties ook nog bezig met andere leuke plannen voor deze doelgroep. Want zo concludeerden we in Studio Stadkamer: Je talent stopt niet plotseling als je 60 bent!  En Henk & Mick (“mijn mannen” zoals Gina ze noemt) zijn daar het levende bewijs van. Eén van de ideeën is om een Seniors Got Talent-jacht te organiseren. “Nee, Henk & Mick mogen daar niet aan meedoen, hooguit als jurylid….”

Gerelateerde artikelen

Back to top button