Nieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle wint thuis van Helmond Sport

Zwolle – PEC Zwolle heeft na drie weken onderbreking de draad weer opgepakt met een zege. In het MAC3PARK Stadion wordt op een koude maandagavond met minimale cijfers gewonnen van Helmond Sport: 1-0. Matchwinner wordt Thomas van den Belt, met een rake schuiver na een half uur spelen.

Evert Jan Pasman: Reacties Dick Schreuder en Younes Taha na PEC Zwolle – Helmond sport

Indrukwekkend begin

Niet alleen de vrieskou zorgde maandagavond rond negen uur voor kippenvel. Daarvoor zorgde ook de opkomst van beide elftallen. Deze ‘Memorial Match’ werden de spelers onthaald met fakkels rondom het veld, terwijl er vanaf de tribunes met het lampje van de telefoon werd geschenen. Ook volgde er in de eerste minuut van de wedstrijd een warm applaus van de ruim twaalfduizend toeschouwers. Zij zagen dat PEC in de eerste helft weinig problemen had met de bezoekers uit Helmond. De roodzwarte brigade had in de vierde minuut hun grootste mogelijkheid, met een poging van Wassim Essanoussi die maar net voorlangs het doel van Jasper Schendelaar ging.

Van den Belt breek de ban

Daarna was het PEC Zwolle dat de mogelijkheden bij elkaar speelde. Onder anderen Younes Taha, Davy van den Berg en Thomas van den Belt waren met pogingen vanaf de rand van het strafschopgebied gevaarlijk. Zij vonden of Helmond-keeper Mike Havekotte op hun weg of zagen de bal net naast het doel verdwijnen. Na precies een half uur spelen konden de Zwolse supporters alsnog juichen. Van den Belt nam de bal na een ingooi prima mee. Nadat hij de bal terugkreeg via een Helmond Sport-speler besloot de middenvelder maar eens met zijn linkerbeen uit te halen: 1-0.

Rentree en goal Beelen

In de tweede helft bleef het qua stand spannend. PEC Zwolle kwam er wat moeilijker doorheen, terwijl Helmond Sport aanvallend weinig kon uitrichten. Met de kansen die de mannen van Dick Schreuder kregen, ging de ploeg slordig om. Lennart Thy zag een kopbal op de buitenkant van de paal belandden, terwijl hij ook in kansrijke positie over kopte. De grootste kans was echter voor Younes Taha. Na een voorzet van Jordy Tutuarima nam hij de bal ineens op de pantoffel. Keeper Havekotte stond goed gepositioneerd en kon redding brengen. Thomas Beelen, die zijn officiële rentree maakte, scoorde wél, maar werd – onterecht zo bleek uit de beelden – afgevlagd vanwege buitenspel. Doordat het verschil minimaal bleef mochten de Brabanders blijven hopen op een punt. De ploeg van trainer Tim Bakens ging opportunistisch spelen en kwam pas in blessuretijd in de buurt van de gelijkmaker, maar Jasper Schendelaar keepte attent en hield zijn doel schoon.

Komende vrijdag speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion is dan Roda JC Kerkrade. De aftrap is om 20:00 uur.

PEC Zwolle – Helmond Sport: 1-0 (1-0)

Toeschouwers: 12.658

Scheidsrechter: Gerrets

Gele kaarten: Taha (PEC Zwolle), Essanoussi, Van den Eynden (Helmond Sport)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (64. Chirino), Van Polen, R. van den Berg (64. Beelen), Van Hintum, Tutuarima (90+1. Kersten), Van den Belt, D. van den Berg, Taha (80. Caschili), Lagsir, Thy

Opstelling Helmond Sport: Havekotte, Van Vlerken, Van den Eynden, Essanoussi (73. Scholten), Van Keilegom (73. Culhacvi), Van Ooijen (61. Arias), Van Hove, Beugelsdijk, Lieftink, Maddy (61. Lorentzen), Chacon (88. Van der Meer)

30. Van den Belt 1-0