Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Lege treinen rijden vannacht bovenleidingen schoon

Vanavond en vannacht heeft het KNMI code oranje afgegeven voor de noordelijke provincies. Reden voor spoorvervoerder Arriva om het zogenaamde winterharde plan in werking te laten treden.

Dienstregeling

Vannacht laat Arriva treinen rijden op de vechtdallijn, dit is het traject van Zwolle naar Emmen. Volgens Joyce de Vries van Arriva rijden de treinen vannacht een paar keer op en neer om het ijs van de bovenleiding te houden. Als er ijs op de bovenleiding komt krijgen de treinen geen spanning en kunnen ze niet rijden. Om vanaf morgenvroeg een normale dienstregeling te kunnen uitvoeren rijden deze treinen. Reizigers die nu graag zo’n nachtelijk ritje willen meemaken hebben pech want de treinen rijden leeg.

Vechtdallijn

Arriva verzorgt sinds 9 december 2012 het vervoer op de Vechtdallijnen. Het aantal reizigers is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Drie treinen rijden op het traject Almelo-Mariënberg, de andere elf tussen Zwolle en Emmen. Arriva heeft veertien treinen ingezet op de Vechtdallijnen.

Nederlandse Spoorwegen

Of de NS ook extra treinen laat rijden kon een woordvoerder van het bedrijf nog niet zeggen. Dit wordt in samenspraak met ProRail gedaan. Mocht het wel zo zijn dan zullen er zogenaamde Loktreinen worden ingezet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button