Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Lege Stoelen vragen om publiek

Nieuw Open Podium voor (vooral) dichters in Zwolle

Zwolle – “Geef me één excuus, gun me één cliché-gedicht. Over onze eerste zoen. En jouw lichaam in het ochtendlicht…..:” zo begint een gedicht van Rowan Geleijnse, één van de jonge deelnemers aan het nieuwe ‘Lege Stoelen’. Dit Open Podium voor – onder andere – dichter beleeft komende donderdag zijn primeur in het Perrontheater.  Rowan en de Zwolse Stadsdichter Jeroen Kraakman vertelden er over in Studio Stadkamer Weekend.

Studio Stadkamer is het lunchporogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het huiskamercafé in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Een nieuw open podium, gericht op poëzie, maar zeker niet beperkt tot slechts woordkunst. Dat is de bedoeling van Lege Stoelen. Organisaties die graag met mooie woorden strooien hebben de handen ineengeslagen om een maandelijks poëzie-podium op te zetten. “Een open podium zoals dat in zoveel andere grote steden al maandelijks met veel succes en plezier wordt georganiseerd”, zegt Jeroen Kraakman, Stadsdichter van Zwolle. De eerste editie is donderdag 10 oktober in het Perrontheater aan de Westerlaan 9. Als het gaat lopen moet het een maandelijks – op iedere 2de donderdag van de maand  – terugkerend podium worden.

Lege Stoelen is een Open Podium voor (vooral) dichters. ©Lege Stoelen

 

Grote namen in organisatie

Het Open Podium richt zich vooral op nieuw en jong talent, maar de organisatie bestaat uit mensen die hun sporen in de poëzie meer dan verdiend hebben. Zo is naast Jeroen Kraakman, schrijver en dichter Rodaan Al Galidi één van de drijvende krachten en ook de Zwolse dichtersorganisatie PlankenPoëzie en het Overijssels Dichtersgilde staan achter dit nieuwe open podium. Ook de Partij voor Cultuur van partijleider Martijn van Hese duwt in de rug mee. En stelt theatergroep De Jonge Honden het Perrontheater beschikbaar. Jehudi van Dijk maakte de poster voor het evenement.

Opgeven kan via facebook.com/legestoelen of ter plekke door aanmelden bij spreekstalmeester en stadsdichter Jeroen Kraakman. Een andere optie is om een lege stoel te vullen en te luisteren.

Er wordt gestart om 20.00 uur. Daarvoor al, is het bier koud en de koffie warm.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button